Delivery Hero’dan Yemeksepeti açıklaması

0
210

Yemeksepeti satışından gelen paranın bir kısmının çalışanlara dağıtılmasının ardından şirketin yeni sahibi Delivery Hero’dan konuyla ilgili açıklama geldi. 

Yemek Sepeti’ni Delivery Hero’ya 589 milyon dolara satan CEO Nevzat Aydın, Hürriyet’ten Ayşe Arman’a verdiği röportajda, paranın 27 milyon dolarını 114 çalışanıyla paylaştıklarını açıklamıştı. Satıştan 114 çalışanın her birine ortalama 237 bin dolar prim düştü.

YEMEK SEPETİ’NİN 370 ÇALIŞANI BULUNUYOR

Yemeksepeti’ni satın alan Delivery Hero sözcüsü Bodo von Braunmuehl, CNN Money’e yaptığı açıklamada, prim kararının Yemeksepeti alımından önce verildiğini ve Delivery Hero’nun bu fikri onayladığını söyledi.

Bodo von Braunmuehl, ”Delivery Hero ve Yemeksepeti gibi şirketlerin başarısı, şahane insanların her zaman gerekenden fazlasını yaptığı parmak ısırtan şirket kültürlerine dayanır. Bu kişilerle başarımızı paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Braunmuehl, prim dağıtımının üç kritere dayandığına dikkat çekti: Yemeksepeti’nin başarısı üzerindeki direkt etkisi, şirkette kaç yıl çalıştığı ve gelecek potansiyeli.

15 yıl önce Nevzat Aydın tarafından kurulan Yemeksepeti’nin 370 çalışanı bulunuyor.