​Davutoğlu’ndan kur yorumu: Gerekli tedbirleri alacağız

0
19

Başbakan Ahmet Davutoğlu kurdaki yükselişe ilişkin “Genel trendden ayrışmış bir dalgalanma yok,  bunu kontrol altına almak için gerekli tedbirleri alacağız”  dedi.

Bir televizyon kanalına konuk olan Başbakan Davutoğlu “Dövizdeki artıştan endişeleniyoruz. Zaman zaman zam haberleri de yansıyor. Bu konuda bir düşünceniz var mı?” sorusu üzerine, geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı ile görüştüğünü aktardı.

Gelişmekte olan ülkelerin hepsinde çok ciddi bir etkilenme yaşandığını anlatan Davutoğlu, “Bunu bir taraftan takip edip, bu dalgalanmanın etkilerin azaltmakla yükümlüyüz ama diğer taraftan da kurda bu dengenin tekrar sağlanabilmesi için yapısal olarak atılması gereken adımları, yani kısa dönemli krizi yönetmekle uzun dönemde atılacak adımlar konusunda da yoğun bir çalışma içindeyiz. Merkez Bankası ile de yakın bir istişare içindeyiz. Şu anda dünyanın genel trendinden ayrışmış bir dalgalanma krizi, türbülans yok Türkiye’de. Dünya ekonomisinin genel trendine uyumlu giden bir durum var. Bunu kontrol altına almak için de gerekli tedbirleri alacağız” değerlendirmesinde bulundu.http://tr.tradingeconomics.com/