​Davutoğlu: Hiçbir ülke bizden özür dilememizi beklemesin

0
21

Brüksel’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Davutoğlu, “Her seviyede Rusya ile konuşmaya hazırız” dedi. Hava sahasını koruduğu için Türkiye’nin suçlanamayacağını söyleyen Davutoğlu, “Hiçbir ülke bizden özür dilememizi beklemesin” diye konuştu. 
NATO’nun verdiği destek için teşekkür eden Davutoğlu, “Bizim eylemimiz savunma amaçlı” dedi. Türkiye-Suriye sınırının aynı zamanda NATO sınırı olduğunu belirten Davutoğlu, “Hepimiz IŞİD’e karşı savaşıyoruz. Rusya’da bizim ulusal kaygılarımızı bilmeli” dedi. “Rusya tepkilerini gözden geçirmeli, ordumuz görevini yerine getirdi” şeklinde konuşan Davutoğlu, “Onurlu bir ülkenin Başbakan’ı olarak söylüyorum, hava sahasını korumak bir hak değil, bir görevdir” dedi.

NATO Genel sekreteri Stoltenberg, Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu söyleyerek, “Türkiye NATO ile ilgili yeterince bilgi paylaştı” dedi. Türkiye’nin toprağını savunma hakkı olduğunu vurgulayan Stoltenberg “Şu anda odaklanılması gereken şey gerilim azaltılması, tansiyonunun düşürülmesi” diye konuştu.