‘Dalgalı piyasalarda agresif yatırımdan kaçının’

0
96

Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun iştiraki ÜNLÜ Portföy, güçlü ve istikrarlı performansıyla yatırımcılara alternatif yatırım araçları sunarak kazandırmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında piyasalardaki dalgalanmalardan minimum düzeyde etkilenecek şekilde yatırımları yönlendirdiklerini belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, “Piyasalarda oynaklığın son derece  yüksek olduğu dönemde portföy yönetimi önemli. Böyle dönemlerde amaç varlıkları makul şekilde dağıtmak. Agresif değil, akılcı ve dengeli pozisyon alınmasını öneriyoruz” dedi.
 
ÜNLÜ Portföy toplam büyüklüğü 210 milyon TL’yi aşan, 8 yatırım ve 2 gayrimenkul fonundan oluşan geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet veriyor. Gelecek dönemde ürün yelpazesini daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, “Şu an 3 adet değişken fonumuz 1 adet hisse fonumuz aktif biçimde TEFAS’da (Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu) alım satıma açık. Eylül ayı son haftası itibarıyla 1. Değişken ‘SUA’ ve 2. Değişken ’SUB’ fonlarımız, değişken fonlar kategorisinde en yüksek getiri sağlayan 3 fon arasında yer almıştır” diye konuştu.
 
Dayıoğlu, ÜNLÜ Portföy değişken fonlarının çoklu varlık stratejisi ile mevduatın üzerinde getiri yaratmayı hedeflerken, piyasadaki dalgalanmalardan minimum ölçüde etkilenecek bir yapıda şekillendirildiğini ifade etti. Altuğ Dayıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Hedefimiz; değişken fonlarımızda mutlak getiri hedefi ile mevduatın üzerinde kazançlar sunmak. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayındaki getirilerimizde bunu başardık. Amacımız; düzenli olarak kendi alanımızda güçlü getiri ve istikrarlı performans olacak.”
 
Piyasalarda dalga boyunun yüksek olduğu dönemlerde başarılı portföy yönetimi için agresif değil, akılcı ve dengeli varlık dağılımının önemine işaret eden ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, şu önerilerde bulundu:
 
Şu anda Türk finansal varlıkları oldukça kötü fiyatlanıyor ve bu durum özellikle Temmuz ayından sonra beklentilerin çok ötesinde hızlı biçimde gerçekleşti. Bu bakımdan oynaklığın son derece yüksek  olduğu bu dönemde asıl amaç; varlıkları makul şekilde dağıtmak, kredi riski içeren ürünlerdeki pozisyonları kısıtlamak. Borsa pozisyonu mevcut ise döviz cinsinden gelirleri yüksek, sermayesi güçlü ve nakit akışında kesinti riski taşımayan hisselerde bulunmak olacaktır.”