Daimler’den dünyanın en pahalı SUV’u

0
133

Mercedes Benz yeni Maybach SUV’uyla ultra lüks arazi araçlarının popülaritesinden yararlanmayı hedefliyor. Yeni SUV üstü açık olarak ve termal bardak tutacaklarıyla çölde yol alabilecek şekilde tasarlanmış.
 
Bloomberg’te yer alan habere göre, Cenevre Auto Show’unda sergilenen Mercedes-Maybach G-Class 650 yaklaşık 500,000 dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı spor aracı olacak. Daimler AG’nin en üst sınıf markası olan Maybach, bu tür en üst segment modellere yönelik talebin canlanmasıyla yeniden dirildi. SUV V12 motora ve spor araba stiline sahip olacak. Ön sıra üstü kapalı olacak, arka sıra ise toplanabilen kumaş bir roof içerecek.

Maybach G650’nin diğer özellikleri arasında, yolcuları sürücüden ayıran elektrikli –ve ayarlanabilir-cam bir bölme, ayarlanabilir ayak basamağı ve konsolun ortasına saklanmış portatif masalar bulunuyor. Araç, çöl gibi arazilerde rahat yol alabilmesi için zeminden yaklaşık bir metre yüksekliğe sahip. Söz konusu model eylül ayında sonra pazarda olacak.

Mercedes’in G-Sınıfı’nın egzotik versiyonlarını üretme gibi bir alışkanlığı var. Performans odaklı AMG alt markası tarafından satılan spor tasarım satışların yarısını oluşturuyor.  2013 yılında pazara giren bu model 200 adet kadar üretilmiş ve 379,000 euro’dan satışa sunulmuştu.