Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayın maliyetini açıkladı

0
29

Tekirdağ’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetinin eleştiren muhalefete yanıt verdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zata soruyorlar kaynak nerede diye ? Kaynak saray diyor. Çıkarıyorlar rakamı 50 milyar dolar. Sarayın maliyeti ne ben biraz üs tonda atayım 1 milyar dolar olsun saray. Saray oldu bitti. Sen her sene bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun. Böyle saçmalık olur mu ? Biz yatırım yapıyoruz, bu yatırım anlık değil kalıcı yatırım” dedi.
 
“KARŞIMA 14 PARTİ KOALİSYONU İLE ÇIKMIŞLARDI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anladığım kadarıyla 10 Ağustos’ta yaptıkları ittifakın etkisinde hala çıkamamışlar. Karşıma 14 parti koalisyonu ile çıkmışlardı. Aslında milletimiz orada onlara güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi de eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. 1970’lerin 1990’ların Türkiye’sini. Hatırlıyor musunuz ?” dedi.
 
“SİYASET DÜRÜSTLÜK İSTER”
Asgari ücret konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakın şimdi asgari ücrette açık arttırma başladı. Birisi iktidar hesabı yapmış bin TL diyor. Öbürü bin 400 TL diyor. Birisi çıkmış bin 500 TL, öbürü çıkmış bin 800 TL, birisi çıkmış diyor ki 5 bin TL. Herhalde oyları asgari ücret 5 bin TL diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Asgari ücret, devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız, bu demektir ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini, vesairesini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır, ister bunu bin 500 yaparsın, 2 bin, 5 bin ne yaparsan yap ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Değerli kardeşlerim, bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken bir de bunun getirisi, götürüsü vardır. Siz asgari ücreti kalkar da böyle bin 500, 2 bin bu şekilde ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir, ne götürür bunu düşünmek zorundasın” diye konuştu.
 
“ZİYARET EDEMEM DEDİM VE GİTMEDİM”
Güneydoğu’daki yaptığı ziyaretlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; “Ben şu anda Anadolu’yu dolaşıyorum ve açılışlar yapıyorum. Gittiğim yerlerde belediye ve valiyi ziyaret etmek benim için bir nezaket kuralımdır yapmam gerekir. Burada parti ayırt etmiyorum. Karabük’e gittim MHP Belediyesi. Sağ olsun ilgi alaka gösterdiler ve gittim ziyaret ettim aldım. Çanakkale’de CHP Belediyesi aynı şekilde. Bugün de Tekirdağ’da aynı şekilde. Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Batman’dakiler de Kandil’den mesaj almışlar önce geleceğiz dediler ama sonra gelemediler. Dedim ki onlar devlet protokolüne saygı göstermezlerse milletin bana vermiş olduğu yetkiye ben ihanet edemem ve oraları ziyaret edemem dedim ve gitmedim.”
 
“SEN HER SENE BU SARAYLARI NEREDE BULACAKSIN?”
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zata soruyorlar kaynak nerede diye ? Kaynak saray diyor. Çıkarıyorlar rakamı 50 milyar dolar. Sarayın maliyeti ne ben biraz üs tonda atayım 1 milyar dolar olsun saray. Saray oldu bitti. sen her sene bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun. Böyle saçmalık olur mu ? Biz yatırım yapıyoruz, bu yatırım anlık değil kalıcı yatırım” dedi.
 
“İSTİSMARI YAPMAKSA SEN YAPARSIN BİZ YAŞARIZ”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kürtçe Kuran’ı Kerim meali yayınlamasının ardından yapılan yorumlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu şunu söylüyor; Ben Kenan Evren gibi Kuran’ı Kerim’i istismar ediyormuşum. Bunu da neye dayanarak söylüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kürtçe Kuran’ı Kerim meali yayınladı. Ben de Güneydoğu’da Kürkçe Kuran’ı gösterdim. Buna diyor ki ; istismar. Ben burada Diyanet İşleri Başkanlığımızı övüyorum. Niye? Sadece Kürtçe değil her farklı dilde Kuran meali yayınlaması aslında Diyanet’in bir başarısıdır. Fakat istismar diyor. Kılıçdaroğlu önce istismar kelimesini ne anlama geldiğini öğren. İstismar yaşamadığınız halde birşeyi yaşar gibi görünmektir. Ben hamd olsun Kuran ile büyüdüm, Kuran ile bugüne geldim ve Kuran ile yaşıyorum. Ama senin ne tür bir yaşam içinde olduğunu bilemem. Bugün de bir gazete maalesef bunu noktadan hareketle bunu bir mezhep grubuna karşı bir tavır olarak, bir saygısızlık olarak… o mealde bir şeyler söylemiş. Bunların işi gücü bu. Acaba bir yerlerden ne çıkartabiliriz ? Ben şimdi buradan söylüyorum; Eğer biz bu noktada eğer samimiysek dürüstsek gelelim Kuran üzerinde böyle bir telaşa girmeye gerek yok Kılıçdaroğlu. Sen de gel buna böyle sahip çık, saygılı ol. İstismarımı yapma. İstismarı yapmaksa sen yaparsın biz yapmayız. İstismarı yapmaksa sen yaparsın biz yaşarız. Farkımız bu” diye konuştu.