Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili görüşmelerde bulundu

0
29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında bazı ikili görüşmelerde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda İngiltere Başbakanı Cameron ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme bir saat sürdü.

NATO Havadan Elektronik Taarruz İşbirliği Projesi
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Polonya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki heyette yer alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, zirve kapsamında çeşitli temaslarda bulundu.
NATO Havadan Elektronik Taarruz İşbirliği Projesi, Milli Savunma Bakanı Işık ile Polonya Savunma Bakanı Macierewicz tarafından imzalandı.
 
NATO’nun ihtiyaç duyduğu elektronik taarruz yeteneğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen projeyle Türkiye ve Polonya’nın bu konuda NATO’ya katkı vermesi hedefleniyor. Bu işbirliği, NATO açısından havadan elektronik taarruz konusunda çok uluslu işbirliği için bir başlangıç olma özelliği taşıyor. Söz konusu işbirliğine gelecek günlerde başka ülkelerin de katılması bekleniyor.

Erdoğan, Estonya Başbakanı Röivas ile görüştü
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler kapsamında Estonya Başbakanı Taavi Röivas ile de görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 40 dakika sürdü.