Credit Suisse Türkiye için taviye değiştirmedi

0
48

Credit Suisse bugün yayınladığı raporda, Türkiye, Filipinler, Meksika ve Rusya için tavsiyesini ‘eşit ağırlık’ olarak devam ettirdiğini bildirdi. Çin, Güney Kore, Brezilya ve Endonezya için ağırlığını artır tavsiyesi veren Credit Suisse, tayvan, Hindistan, Güney Afrika, Malezya, Tayland, Şili ve Polonya için tavsiyesinin ağırlığını azalt olduğunu da vurguladı.
     
Türkiye için ağırlığını artır tavsiyesini 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ‘eşit ağırlık’ seviyesini indirdiklerini hatırlatan Credit Suisse, 2017’ye giderken de bu tavsiyeyi sürdürdüklerini belirtti. Credit Suisse, tavsiyenin ‘eşit ağırlık’ olarak devam ettirilmesinde 4 risk risk faktörünün etkili olduğunu belirtirken, bu faktörleri şöyle sıraladı 

1- Türkiye’nin büyüme görünümü bir kez daha aşağı yönlü revizyona konu
2- Aşınan güven ve kredi talebi tüketici harcamalarının azaltabilir
3- Politika gevşetmle ve lirada zayıflama daha yüksek enflasyon beklentilerini ateşleyebilir 
4- Keyifsiz dış pozisyonun lirada değer kaybını gerektirmesi,
   
Türkiye’ye ‘eşit ağırlık’ pozisyonunun verilmesini haklı gösteren faktörler olarak ise, değerlemelerin son yılların en düşük seviyesinde olmasını ve büyüme tahminlerinin gelişmekte olan piyasalara göre daha üstün olmasını işaret eden Credit Suisse, bankaların defter değeri çarpanlarının cazip göründüğünü ve Türk hisse senetlerinde dolar cinsinden yüzde 12 potansiyel gördüklerini de vurguladı.