Çocuk hareket üssü

0
233

B-fit merkezinin kurucusu Bedriye Hülya’nın Aslı Olgun ile birlikte kurduğu Muzipo Kids, “çocukların hareket üssü” olarak hizmet veriyor. Kısa zamanda 23 merkeziyle Türkiye’nin en yaygın çocuk kulübü olan Muzipo Kids, 2016 yılında 45 merkeze ulaşmayı hedefliyor.

18 ay-12 yaş aralığındaki çocukların hareket edebileceği alanlar oluşturmak ve toplumda erken yaşta egzersiz ve oyunun önemi konusunda farkındalık yaratmak misyonu ile hizmet veren Muzipo Kids’in, Ankara, İzmir, Bodrum, Eskişehir, İzmit ve İstanbul’da olmak üzere altı şehirde 23 merkezi bulunuyor. Muzipo Kids’in kurucularından Aslı Olgun ile konuştuk
 
Muzipo Kids’i kreşlerden ayıran özellikleri neler?
Kreşler bildiğiniz gibi bakım hizmeti verir. “Kes yapıştır” gibi dersler uygulanır. Muzipo Kids çocukların koordinasyonunu ve kas gelişimini destekleyen, hareketliliğini ve spor altyapısını oluşturan bir sistemle çalışıyor.
 
Fiyat aralıklarınızdan bahseder misiniz?
300 TL ile bin 250 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yaş aralıklarına ve gün sayısına göre çeşitli hareket programlarımız var.
 
Merkezlerinizde oyun konsolları, teknolojik ürünler yer alıyor mu?
Wee ile araçları yine hareket için kullanıyoruz. Çocuklarımız Wee eşliğinde zumba yapıyor, dans ediyor. Sanılanın tersine teknoloji bizde hareketsizliğin değil hareketin malzemesi.
 
Çocuklar sokaktan kopuk büyüyor. Merkez seçimlerinde özellikle çevresel koşulları dikkate alıyor musunuz?
Herkes İçin Spor (HİS) Fedarasyonu’nun belirlediği yer kriterleri ile en doğru yeri bularak genel merkez tarafından onaylıyoruz. Bu konuda standartlar belirlenmiş ve bunlara uyulması konusunda girişimcimizle ortak hareket ediyoruz.
 
Muzipo Kids franchise modeliyle büyüyor. Koşullarınızdan bahseder misiniz?
Franchise bedelimiz 160 bin TL+KDV. Yatırım maliyetinin ortalama 17 ayda çıkarıldığını görüyoruz. Franchise sistemlerinde en önemli konu satış sonrası destek programlarıdır. B-fit’te olduğu gibi Muzipo’da da geri destek programları kuvvetli. Muzipo ekibi, merkez sahipleriyle doğru lokasyondan personel teminine, işletmecilik eğitiminden açılış destek programlarına kadar pek çok konuda beraber çalışıyor.
 
Franchise modeliyle çalışmanın çeşitli riskleri de bulunuyor. Hizmet kalitesinin korunabilmesi önemli konulardan biri. Siz bu riskleri azaltmak için bir şey yapıyor musunuz?
Bir Muzipo Kids merkezi açmak için girişimci adaylarının sporcu, pedagog veya benzeri bir dalda öğrenim görmüş ve tecrübeli olmaları gerekmiyor. Muzipo Kids olarak aradığımız mutlak özellikler arasında öncelikle çocuk sevgisi, koşulsuz güleryüz, çözüm odaklılık ve pozitif yaklaşım geliyor. Franchise’ımızı seçerek ilerliyoruz. Konu çocuk olduğu için kişilik testleri ve mülakatlar zincirinden sonra ailemize katılıyorlar.
 
B Fit’i de düşünürsek bu sektörde uzun zamandır faaliyettesiniz. Kendi personelinizi kendiniz yetiştirmek gibi bir planınız var mı?
Her iki kurumda da antrenörlerimizin eğitimini biz üstleniyoruz. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi hocamız Mehmet İnan’dan aldığımız danışmanlıkla antrenörlerimizin spor bilgileri hep güncelleniyor. Ayrıca tüm antrenörlerimizi kapsayan ara eğitimler düzenli olarak her iki kurumda da veriliyor.