​Citigroup, Türk bankaları için tavsiye düşürdü

0
33

Citigroup, Türk bankaları için hedef ve tavsiyelerinde aşağı yönlü revizyona gitti.

Citigroup, Türk bankacılık hisselerinde son dönemde yaşanan satış dalgasının sona erdiği, Türk Lirasının istikrara kavuşması ve tahvil faizlerindeki sıkılaşmanın bankalar için pozitif olduğunu bildirdi. 

Fakat iyimser olmanın zor olduğuna dikkat çeken kurum Türk bankaları için yukarı yönde tavsiyede bulunmak için mevduat maliyetlerinde iyileşme ya da gösterge faizlerde önemli bir hareket görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Kurum, mevcut durumda yüzde 8,85 seviyesinde bulunan 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 8 seviyesine inmediği sürece az gelişme görüleceğini ifade etti. 

Seçimlerin bu durumu değiştirebileceğini kaydeden Citigroup, piyasalardaki sıçramanın sokağın AKP’nin çoğunluk hükümeti senaryosunu fiyatlamaya başladığının göstergesi olduğunu bildirdi.

Olumlu sonuçların tahvil faizlerinde ralliye neden olabileceğini dile getiren kurum analistleri, bankalara yönelik negatif değerlendirmelerinin yukarı yönlü kritik unsuru oluşturduğunu söylediler.  

Citigroup yayınladığı raporda, ”Açıklanan seçim anketlerine bağlı olarak güçlü bir duruş alma konusunda isteksiziz” yorumuna yer verdi. 

Citigroup, ilk çeyrek finansal sonuçlarını takiben Türk bankaları için kar tahminlerini bu yıl için yüzde 7, gelecek yıl için yüzde, 2017 yılı için ise yüzde 5 oranında aşağı çekti.

Kurum, Garanti Bankası, Halkbank ve Vakıfbank için tavsiyesini ‘Al’dan ‘Nötr’e, İş Bankası için ise tavsiyesini ‘Al’dan ‘Sat’a indirdi.
 

Banka Eski Hedef (TL) Yeni Hedef (TL)
Garanti 10,7 9,75
Halkbank 17,4 15,65
İş Bankası 7,3 5,7
Vakıfbank 5,6 4,85
Yapı Kredi 5,5 4,45