Çin ekonomisi beklentilere paralel büyüdü

    0
    23

    Çin ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde istikrarlı büyüdü ve bu durum, hükümetin tüm yıl için büyüme hedefinin tuuturulacağı ve finansal riskleri dizginleyecek bir politikanın yolunun açılacağı beklentilerini güçlendirdi.

    Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın üçüncü üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 büyüdü. Büyüme rakamı böylelikle, Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine paralel çıkarken, hükümetin tüm yıl için belirlediği hedef büyüme aralığı olan yüzde 6.5-7.0’nin orta noktasında gerçekleşti.

    Büyümedeki bu istikrar, aynı zamanda, aralarında IMF’in de bulunduğu bazı kurumların dikkat çekerek uyarılarda bulunduğu şişen kaldıracın kontrol altınıa alınmasını ve aşırı finansal risklerin durdurulmasını amaçlayan politikalar için imkan yaratıyor. Hükümet geçen hafta, borcun azaltılmasına ilişkin bazı esasları açıladı, ancak güçlü kredi büyümesinin ülkenin bazı büyük kentlerinde fiyatların artmasına neden olmasının işaret ettiği üzere, geçmişteki taahhütleri sık sık göz ardı ediyor.