Çin ekonomisi baskılarla karşı karşıya

    0
    62

    Çin Merkez Bankası bugün yayınladığı çalışma raporunda, Ülke ekonomisinin hala aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 6,9 seviyesinde büyümesinin muhtemel olduğuna işaret edilen raporda, 2016 için büyüme tahmini yüzde 6,8 olarak ortaya kondu.
       
    Çin MB ayrıca, uygulamaya konan para ve maliye politikalarının tam etkilerinin 5-9 aylık bir süreçte ortaya çıkacağını belirtti. 
       
    Yeni altyapı yatırım projelerinin yatırımlarda istikrarlı büyümeye yardım edreceğini ve gayrimenkul yatırımlarının gelecek yılın ikinci yarısında kademeli şekilde istikrar kazanacağını öngören Çin MB, 2016 yılı için sabit yatırımlarda büyüme tahminini yüzde 10,8olarak açıkladı.
       
    Çin MB çalışma raporunda 2016 yılı için TÜFE tahminini yüzde 1,7 olarak belirtirken, üretici fiyatlarında bu yıl yüzde 5,2 olara gerilemenin gelecek yıl yüzde 1,8 civarında kayacağını öngördü. 
       
    2016 yılırnda ihracatın yüzde 3,1, ithalatın yüzde 2,1 artacağını tahmin eden Çin MB, ticaret fazlasının GSYH’ya oranının ise gelecek yıl bu yıl için öngörülen yüzde 5,5’ten 5,3’e gerilemesini bekliyor.