Çift Geyik Karaca’nın büyük hedefi

0
113

1917 yılında kurulan ve 1961 yılında yurt dışına ihraç edilen ilk Türk Tekstil markası olan Çift Geyik Karaca 100’üncü yaşını kurumsallaşma, globalleşme ve perakende altyapısına yaptığı yatırımlarla kutluyor. 2017 yılını “Gelişim Yılı” ilan eden Çift Geyik Karaca, kurumsallaşma adımlarını hızlı bir biçimde atarak gelecek beş yıllık planları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı mağaza sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediğini duyurdu. 100’üncü yılına 110 mağaza ve 100 satış noktası ile giren Çift Geyik Karaca’nın 2017 yılı planları arasında ise perakende mükemmeliyetine dönük yeni yatırımları hayata geçirmek adına, istihdamı ve pazar payını önemli ölçüde artırmak yer alıyor.

 “2017’de hedef yüzde 20 büyüme”
2016’yı 2,5 milyon adetlik satış ve 200 milyon TL ciro ile kapatan Çift Geyik Karaca, 2017’de pazar payını artırmayı ve istihdama daha fazla katkı yapmayı amaçlıyor. 2016’da tüm zorluklara rağmen yine de başarılı bir grafik çizmeyi başardıklarını dile getiren Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş, “Gelişim yılı ilan ettiğimiz 100’üncü yılımızda emin adımlarla büyüyerek satış rakamlarımızı geçen seneye göre yüzde 20 artırmanın planlarını yapıyoruz. Yine Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak adına yüzde 20 oranında istihdam artışı hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Dünya modasına yön veren isimler “Gelişim Zirvesi”nde
Büyüme vizyonunu satış kanallarının yöneticileriyle paylaşmak üzere “Gelişim Zirvesi” düzenlediklerini belirten Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli, “100’üncü yılımızı “Gelişim Yılı” ilan ettik. Uluslararası firmaların mücadele ettiği arenada hak ettiğimiz yeri almak istiyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz zirveye İtalya’dan önemli konuklar katıldı. Dünya modasına yön veren Cerutti, Tessitura Monti, Larus Miani ve Marlane gibi dev markaların temsilcilerini “Gelişim Zirvesi”nde ağırladık. Etkinliğin bir başka bölümünde İtalyan tasarımcılarımız, saha satış yöneticilerimize moda ve trendler konusunda çok önemli bilgiler verdi.” dedi. Müşteri memnuniyetinin en önemli öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Cihat Özbekli üç gün süren “Gelişim Zirvesi” ile müşteri memnuniyeti başta olmak üzere marka algısı, süreç iyileştirme ve çalışan gelişimi gibi değerler konusunda vizyon paylaşımı yaptıklarını söyledi. Zirve süresince 3 gün süren yoğunlaştırılmış eğitimlerin dijital kanallardan da devam edeceğini söyleyen Özbekli “Eğitim hayatın çok önemli bir unsuru. Bu nedenle satış kanallarında görevli yöneticilerimizin farklı eğitimlerle gelişmesine destek vereceğiz” dedi.

Karacaplay ile dijital iletişim için yeni adımlar
1917’de temelleri atılan ve ilk ürünlerini Mehmetçik için hazırlayan Çift Geyik Karaca, çoklu kanal stratejisi kapsamında müşteriyle efektif ve çift yönlü bir iletişim kurmayı planlıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen “Karacaplay” uygulaması ile ilgili Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli “Karacaplay, mobil uygulama ve dijital signage gibi yeni yatırımlarla daha dijital bir iletişim kurgusunu hizmete sokuyoruz. 100 yaşında köklü bir marka olmanın manevi gücüne sahibiz. Bununla birlikte daima yenilik peşinde koşarak 18 yaşında bir gencin enerjisi ile yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.