Casper o reklamı yayından kaldırdı

0
152

Kadınları teknolojiden anlamayan bireyler olarak sunması nedeniyle kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan Casper reklamı yayından kaldırıldı.

Kullanıcılar tarafından cinsiyetçi bulunduğu gerekçesiyle tepki alan Casper VIA V9 reklamının yayından kaldırıldığı bildirildi

CASPER VIA V9 REKLAMINA TEPKİ

Casper Türkiye’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, ”Bugün geldiğimiz noktada reklamımızın bazı kişilerde ‘Kadınlar teknolojiden anlamaz’ mesajı içerdiğine dair oluşan algıdan rahatsız ve üzgünüz” denildi.

”REKLAMDA CİNSİYETÇİ BİR NOKTA GÖRMEDİK”

Tepkiler üzerinde Casper Bilgisayar’da marka iletişimini yürüten üç kadın Youtube üzerinden basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, kadınların teknolojiden anlamadığı yönünde bir mesaj verme gibi bir amaçlarının olmadığını belirtti.

Reklamın yayının durdurulduğunu kaydeden Lamprecht, reklamın üzerinde yeniden çalışıldığı bilgisini verdi.

Casper reklamının üçlemeden oluştuğunu bildiren Lamprecht, ”Tekil bir reklam olarak görmedik. Tekil reklam olarak baktığımızda kadın ve erkek rollerini farklı algılatmış olabiliriz. Hikayeye bütün olarak baktık. Kullanıcılarımızın yarısından fazlası kadın. Böyle bir gönderme yapmak niyetimiz dahilinde değildi. Samimi bir şekilde özrümüzü kabul etmenizi istiyoruz.” diye konuştu.

Lamprecht, ”Reklamda cinsiyetçi bir nokta görmedik. Aldığımız yorumlardan sonra geriye dönme şansımız olsaydı çok daha farklı bir reklam yapardık.” dedi.

TWITTER’DAN GELEN TEPKİLER

– Teknolojiyi ancak erkek vücudu olarak betimlenince anlayan kadın modeli sizce cinsiyetçi değil de ne?

– CEO’nuz erkek dünyasında büyüdüğünü söyledi, kadınların dünyasını yaratmak için bundan sonra ne yapacaksınız??

– Kadınların her gün bu aşağılamalar yüzünden öldürüldüğü bir toplumda “ama niyetimiz bu değildi” diyip işin içinden sıyrılmak.

– Sorunu bazı kişilerin “kadınlar teknolojiden anlamaz” algısına yıkamazsınız, bu reklamla nasıl bir algı yaratmayı umdunuz?

– Gerçekten şu an ne için orada açıklama yaptığınızı biliyor musunuz?