Çağdaş Şairler Yıllığı 2017 çıktı

0
168

Halil Gökhan’ın hazırladığı ve 20 Türk Şiiri ustasının yeni ve yayımlanmamış şiirlerini bir araya getiren ÇAĞDAŞ ŞAİRLER YILLIĞI 2017 çıktı.

Editörün “1146 YIL” başlıklı önsözünde yıllığın Türk Şiiri ve günümüzdeki yeri, önemi vurgulanırken aynı zamanda şiirin ve şairin insanlık tarihindeki konu ve ödevleri de sorgulanıyor. Önsözde öte yandan şiiri Söz ve Yazı kültürlerinde, dünyaya ve evrene dair varoluşu da irdeleniyor. Halil Gökhan, Şair ve çağı arasındaki ilişkiyi şu sözlerle vurgulayarak önsözünü tamamlıyor: “Aynı çağda yaşamışların en büyük ödevleri aynı anda ve zamanda dünyanın ve evrenin bütün sözlerini söylemektir!”

Editör Halil Gökhan, şiir bağlamında daha önce DÜNYANIN EN İYİ 100 ŞİİRİ, EN GÜZEL 100 AŞK ŞİİRİ gibi antolojilere de imza atmıştı. 2016 yılında 35 yıllık şiir yaşamının ilk şiir kitabını MELEK ZAMANI adlı kitabıyla çıkaran editör, şair, yazar ve yayıncı Halil Gökhan, bu Şubat ayında çok gözde, okurların merakla beklediği ve iddialı bir antolojiye daha imza atacak:

Yıllıkta şu ünlü şairler yer alıyor: ÖZDEMİR İNCE * FİKRET DEMİRAĞ * ATAOL BEHRAMOĞLU * SİNA AKYOL * GÜLTEKİN EMRE * ENİS BATUR * TUĞRUL TANYOL * YUSUF ERADAM * BÜLENT GÜLDAL * OĞUZHAN AKAY * HAYDAR ERGÜLEN * ENVER ERCAN * ORHAN ALKAYA * NEŞE YAŞIN * CEZMİ ERSÖZ * TURGAY KANTÜRK * HÜSEYİN ALEMDAR * TUNA KİREMİTÇİ * SELAHATTİN YOLGİDEN * PELİN BATU)