‘Bundaki sonraki adım faiz artırımı’

    0
    22

    İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, rekor seviyede düşük enflasyona rağmen bankanın bir sonraki adımının faiz artışı yönünde olacağını söyledi.

    Carney, Almanya’nın Frankfurt kentinde Almanya Merkez Bankası Bundesbank tarafından düzenlenen Para Politikası Konferansı’nda, “Halen bundan sonraki adımımızın faiz artırımı yönünde olacağı bir pozisyondayız” ifadesini kullandı.

    Carney, finans piyasalarında alınan önlemlerle bankaların mali yapısını güçlendirildiğini vurguladı.

    Geçen hafta İngiltere Merkez Bankası Başekonomisti Andy Haldane, enflasyondaki sert düşüşün ardından bankanın faiz artırma olasılığın, faizde azaltmaya gitme olasılığı ile eşit olduğunu söylemişti.

    Carney’in son açıklamalarının ardından İngiltere Merkez Bankası, piyasalara bir kez daha ve güçlü bir şekilde, 2009’dan bu yana tüm zamanların en düşük seviyesinde tutulan yüzde 0,5 olan faizin artırılması yönünde adım atılacağını teyit etmiş oldu.

    İngiltere’de şubat ayı enflasyon verilerine göre ülke tarihinde ilk kez yıllık enflasyon sıfıra geriledi. Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) bir önceki ay yüzde 0,3 olan enflasyonun daha da gerilemesinin en önemli nedeninin gıda ve alkolsüz içecekler olduğunu açıklamıştı.