Budapeşte Festival Orkestrası İBB Cemal Reşit Rey’de

0
75

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyanın en iyi orkestralarını müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
 
İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yerleşik orkestrası olan Budapeşte Festival Orkestrası (BFO), 2015 yılının ilk konserinde 16 Mart Pazartesi günü 20.00’de İstanbullularla buluşacak. Dünyaca ünlü Takacs Quartet’in kurucusu ve günümüzün en değerli şeflerinden biri olan Gabor Takacs Nagy’nin yönetimindeki orkestra, olağanüstü programları ve kadrosuyla dinleyicilere şölen havasında bir konser vaat ediyor.
 
Dünyanın en iyi on senfonik toplulukları arasında gösterilen Budapeşte Festival Orkestrası konserde; Orta Avrupa dansları, roman havaları, Mozart’ın büyülü ezgileri, gerçekdışı hikâyeler, birbirinden güzel sololar ve Rossini’nin baş döndürücü eserleri ile dinleyicilere unutulmaz bir müzik resitali sunacak.
 
Budapeşte Festival Orkestrası ile büyülü bir yolculuk
Budapeşte Festival Orkestrası seçkin bir repertuvar ile İstanbullu müzikseverlere klasik müzik ziyafeti verecek. BFO konserde, Liszt ve Bartok ile birlikte Macaristan’ın en önemli bestecisi kabul edilen Zoltan Kodaly’ın hareketli ve eğlenceli yapıtları arasında yer alan “Harry Janos Süiti” ve “Galanta Dansları”nı seslendirecek. İtalyan opera bestecisi Gioacchino Rossini’nin en sevilen ve dünyada en çok çalınan operalarından olan “La Cenerentola”nın da çalınacağı konserde, müzikseverler eserin anlık dramatik iniş-çıkışları ve mücevher gibi parıldayan soloları ile büyülü bir yolculuğa çıkacak. Budapeşte Festival Orkestrası, müzik tarihinin en büyük dehalarından biri olarak kabul edilen Wolfgang Amadeus Mozart’ın başyapıtlarından biri olan “Mi Bemol majör  39. Senfoni”sini de konserde dinleyiciler için seslendirecek.