Brisa 9 ayda 116 milyon liralık net kar elde etti

0
36

Türkiye lastik pazarında Bridgestone, Lassa, Dayton, Firestone, Bandag ve Energizer markaları ile faaliyet gösteren Brisa, 2015 yılının 9 ayında 1 milyar 282 milyon liralık net satış geliri, 116 milyon liralık da net dönem karı elde etti.

Brisa’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın 9 ayında net satış gelirleri yüzde 6 artış ile 1 milyar 282 milyon liraya ulaştı. Şirket, bu yılın ocak-eylül dönemini kapsayan 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tüm kanallarda toplam satışlarında adetsel olarak yüzde 5, net satışlarında ise yüzde 6 artış kaydetti. 
Aynı dönemde şirketin faaliyet karı 183 milyon lira, net karı da yaklaşık 116 milyon lira olarak gerçekleşti, brüt karlılığı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 375 milyon liraya yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, 2015 yılındaki zorlu koşullara rağmen Brisa’nın yılın ikinci çeyreğinde başlayan güçlü ciro büyümesini üçüncü çeyrekte de devam ettirdiğini belirtti.

Gürçay, riskleri kontrol altına almak için attıkları doğru adımlarla karlılığın hem ikinci çeyreğin hem de önceki yılın aynı döneminin üzerine çıkmasını sağladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bir önceki yılın aynı dönemine göre yurt içi satış adetlerimizi yüzde 11, net satışlarımızı ise yüzde 9 artırdık. Tüm kanallardaki satış adetlerimizde de yüzde 5 artış kaydettik. 2015 yılı Haziran ayından itibaren Lassa’nın uluslararası yolculuğunda dev adımlar atarak faaliyetlerimizin iş sonuçlarına katkılarını görmeye başladık. Hem FC Barcelona ile iş birliğine imza attık hem de Lassa’nın İspanya’daki 41’inci mağazasını açtık. 2015 yılı 9 aylık döneminde yüzde 0,8 gibi düşük bir oranla büyüyen Avrupa lastik pazarında Lassa markamız pazarın oldukça üzerinde bir performans gösterdi. 2015 yılını planladığımız gibi 100-110 milyon dolar aralığında yatırım hedefini yakalayarak tamamlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Brisa bugün Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis ve Energizer ürünlerinin yanı sıra OtoPratik, ProPratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix ile Filofix gibi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.”