Brent petrol stok verilerini bekliyor

0
21

Brent petrolün varil fiyatı bugün ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) stok verilerini beklerken 41 doların üzerinde seyrediyor. 

Dün güne 41 doların üzerinde başlayan sonrasında dalgalı seyreden Brent petrolün varil fiyatı bir ara 42 doların üzerini denese de jeopolitik riskler ve doların değer kazanmasıyla geri çekilerek 41 doların üzerinde dengelendi. 

Brent petolün varil fiyatı şu dakikalarda 41,35 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, Brent petrolün dün Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan ve stoklarda beklenenin üzerinde artışa işaret eden verinin ardından 41 dolara doğru geri çekilerek bugün EIA tarafından açıklanacak stok verilerini beklemeye geçtiğini kaydediyor. 

Brent petrolde 40 dolar seviyesinin önemli olduğunu, bu seviyenin üzerinde kalındıkça yukarı yönlü hareketler gözlenebileceğini kaydeden analistler, piyasaların 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak toplantıya kadar gelecek açıklamaları izleyeceğini belirtiyor. 

Analistler, petrol aleyhine beklenmedik gelişmeler olması veya sürpriz stok verileri gelmesi halindeyse 40 doların altında 39,50 ve 38,60 seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 40,98 dolar seviyelerinde seyrediyor.