Bozdağ: Türkiye ekonomisi ısmarlama raporlarla çökmez

0
33

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu revize etmesine ilişkin, “Türkiye ekonomisi, ısmarlama, subjektif ve kurgu Moody’s’in not düşürme raporuyla çökecek, krize girecek bir ekonomi değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notunu “Baa3″ten “Ba1″e çekmesi ve not görünümünü “durağan” olarak belirlemesine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Üç gün önce “Türk ekonomisi, 15 Temmuz’un şokundan kolayca çıktı.” diyen Moody’s’in üç gün sonra Türkiye’nin notunu düşürdüğünü belirten Bozdağ, “Üç günde ne değişti? Son üç günde Türkiye’nin ekonomik dengelerini ve görünümünü değiştirecek hiçbir şey olmadığı halde Moody’s’in not düşürmesinin sebebi ne? Sebep, objektif değil sipariş üzerine subjektif değerlendirme yaparak Moody’s’in, güçlü Türkiye ekonomisini zayıflatma kararına desteğidir.” ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomisinin ısmarlama, subjektif ve kurgu Moody’s’in not düşürme raporuyla çökecek, krize girecek bir ekonomi olmadığına işaret eden Bozdağ, Türkiye ekonomisinin, her türlü olumsuzluğa karşı direnci test edilmiş, istikrarlı, öngörülebilir ve güven veren güçlü bir ekonomi olduğunu vurguladı.

“Türkiye ve Türkiye’nin ekonomisi dimdik ayakta”
Bozdağ, son 13 yılda Türkiye’de yaşanan olayları sıralayarak, şöyle devam etti:
“2013’te, Gezi olayları, 17-25 Aralık hukuk darbeleri, 2014’te, 19 Ocak MİT tırlarının durdurulması, 30 Mart Mahalli Seçimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, 6-7 Ekim Kobani olayları,12 Ekim HSYK üyeliği seçimi, 2015’te, 7 Haziran milletvekili seçimi, seçimde koalisyon çıkması, yeni hükümetin kurulamaması, anayasal geçici hükümet kurulması, seçim kararı, 1 Kasım’da seçim yapılması, yeni hükümet kurulması. Ayrıca bölücü terör örgütünün terör saldırılarını başlatması, hendek terörüyle mücadele, DAEŞ’in eylemleri, 2011’den beri Suriye’deki iç savaş, Irak’ta 2003’ten bugüne süren istikrarsızlık, Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye terör saldırıları, Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye gelen yaklaşık 3 milyon mülteci, Türkiye-Rusya krizi ve en son 15 Temmuz 2016 başarısız darbe teşebbüsüne rağmen Türkiye ve Türkiye’nin ekonomisi dimdik ayaktadır.”