Boyner Grup’un ‘İyi İşler’i dünyaya örnek gösterildi

0
27
Boyner Grup’un 2015 yılında başlattığı İyi İşler programı, Dünya Bankası’nın “SheWorks” raporunda dünyaya örnek uygulamalar arasında gösterildi.

Şirket açıklamasına göre, Boyner Grup ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ortaklığında hazırlanan “İyi İşler: Boyner Grup Tedarik Zinciri Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı” 2015 yılında hayata geçti. Boyner Grup’un tedarik zincirinde yer alan ve kadınlar tarafından yönetilen firmalardan seçilen 25 kadın projeye katılarak iş ve kişisel kapasitelerini geliştirmek ve performanslarını artırmak için eğitimler aldı.

Dünyada ilk defa IFC ile özel sektörde faaliyet gösteren bir şirket ortaklığında gerçekleştirilen eğitim programı ile kadın KOBİ sahipleri desteklenerek ekonomik büyüme hedeflendi. Program, IFC tarafından yayınlanan “Cinsiyet Eşitliği İçin Taahhütler ve Uygulamalar” (SheWorks: Putting Gender Smart Committments into Practice) raporunda tedarik zincirindeki kadınları geliştiren şirketler kategorisinde dünya çapında özel sektöre örnek olarak gösterildi.

İyi İşler, kadın KOBİ sahiplerinin kişisel ve mesleki gelişimini sağlayarak, Türkiye’den rapora giren örnek proje oldu. Raporda dünyadan 13 firma imzacı olarak yer alıyor ve toplam 360 bin kadının çalışma koşullarını iyileştiren projeleri bir araya getiriliyor.

Açıklamaya göre, Boyner Grup, tedarik zincirinde yer alan kadınların taleplerine uygun olarak hazırladığı programda kadın girişimcilerin sosyal becerileri, iş becerileri ve finansal becerilerini geliştirecek şekilde 12 hafta sürecek bir eğitim sundu. Ayrıca program içinde vizyon konuşmaları, mentorluk ve finans kurumlarıyla buluşma gibi modüllere yer verildi. Kadın tedarikçilerin yeni satın alma fırsatları ile tanışmaları için bir mini fuar düzenlendi.

İş yaşamında kadın-erkek eşitliğinin tesisini sağlamak konusunda projeler geliştiren Boyner Grup, iş yaşamında kadın-erkek eşitliğini desteklemek ve kadınların kamusal alana katılım ve temsilini artırmak için çalışıyor.
Dünya Bankası ile yapılan bu ortaklık, özel sektörde bir ilk olmasının yanı sıra sektöre örnek olma amacını da taşıyor. Boyner Grup’un İyi İşler’i ile kadınların güçlenerek hem ekonomiye hem de ülkeye katkı sunması hedefleniyor. Program önümüzdeki dönemde de devam edecek.