Boyner, 50 ton giysiyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

0
71

Şirket açıklamasına göre, Boyner’in kasım 2014’te başlattığı, çalışanlarının ve müşterilerinin katılımıyla sürdürdüğü “İyiliğe Dönüştür” projesi ile bugüne kadar toplam 50 ton ağırlında 3 bin 440 koli giysi toplandı. Toplanan giysiler ayrıştırılarak 4 bin 769 parça kıyafet ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kullanıma uygun olmayan giysilerin 26,8 tonu ipliğe, 4,1 tonu ise enerjiye dönüştürüldü.

Boyner ve YKM mağazalarında hayata geçirilen “İyiliğe Dönüştür” projesi, kullanılmayan tekstil ürünlerinin yeniden değerlendirilmesini amaçlıyor. Projede, mağazalarda ve şirket merkez ofislerinde toplanan kıyafetler yeniden kullanılabilir, hammaddesine ayrıştırılabilir ve enerjiye dönüştürülebilir şeklinde gruplandırılarak ekonomiye ve yeniden kullanıma kazandırılıyor.

Toplanan ürünlerden ihtiyaç sahiplerine verilecek giysiler ayrıştırıldıktan sonra kermes satışları ve hammadde dönüşümünden elde edilen gelir de proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor.

 

2 ÖDÜLLÜ PROJE DEVAM EDECEK
 
Proje ayrıca, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın (ÇEVKO) Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nde Büyük İşletme kategorisinde ödüle layık görüldü. Boyner, daha önce de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde Etkililik Ödülü ile ödüllendirdiği “İyiliğe Dönüştür” projesini devam ettirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Alp, projenin 1 yıllık sonuçlarından memnun olduklarını dile getirdi. Alp, şunları kaydetti:

“Gidilecek daha çok yolumuz olduğunun farkındayız. Tüm müşterilerimizi kullanılmayan giysilerini Boyner ve YKM mağazalarına getirmeye çağırıyoruz. Ofislerimizde ve çalışma ekosistemimizde de projenin yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir iyilik hareketi, katılın birlikte büyütelim.”

Lokman Hekim Vakfı Genel Müdürü Leyla Şeker de “İyiliğe Dönüştür, Türkiye’de tekstil sektöründeki en büyük kampanyalardan biri olmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar toplanan giysi miktarı çok sevindirici. Umuyoruz ki bu iyilik hareketini daha da büyüterek daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşacak, ulaştıramadığımız kıyafetleri de geri dönüştürerek ekonomiye kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.