Borusan ArGe’den Somalı öğrencilere 19 Mayıs armağanı

0
203

Borusan ArGe, sosyal sorumluluk kapsamında eğitimdeki fırsat eşitsizliğini azaltmak, çocukların bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerine katkıda bulunmak için Yarına Umut Ol Derneği ile işbirliği içerisinde Manisa Soma’da bulunan Ayşe Temizel Ortaokulu’na Fen Teknoloji Laboratuvarı kazandırdı. Laboratuvarın açılışı Borusan ARGE Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ve öğrencilerin katıldığı bir törenle yapıldı.

Törende konuşma yapan Borusan ArGe Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım şunları söyledi: “Teknoloji ve bilimdeki gelişmeler dünyayı inanılmaz bir hızda dönüştürüyor. Son 10-20 yıla baktığımızda artık neredeyse hemen her şeyin dijitalleştiğini görüyoruz. Bilim, keşfetmek demek, merak ettiğiniz soruların cevaplarını araştırmak, karşınıza çıkan sorunlara çözümler bulmak, yeni icatlar yapmak demek. Bilim, ülkemizin ekonomik büyümesinin, aydınlık bir geleceğin anahtarı demek. Bilim dünyaya bakış açınızı değiştirecek ve globalleşen rekabetçi dünyada kendinize bir yer edinmenizi sağlayacak yegane araçlardan biri.”

Dr. Murat Yıldırım gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, “hem kendi geleceğiniz hem de ülkemizin geleceği için bilime sıkı sıkı sarılın“ mesajını verdi. Atatürk’ün 80-90 yıl önce büyük bir ileri görüşlülükle bilime dair sarf ettiği şu sözünü de gençlere hatırlattı: “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi tercih edin.”

2014 yılında kurulan Yarına Umut Ol Derneği köy okullarındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmayı hedefleyen dernek okullara sadece malzeme göndermenin yetersiz olduğunu, çeşitli dallarda eğitim atölyeleri yaparak köy okullarındaki çocukların hayal güçlerine yatırım yapmak gerektiğini savunuyor.