Borsa düşüşle kapandı

0
44

Borsa İstanbul (BIST), satış ağırlıklı yatay seyir izlediktensonra ABD istihdam verileri ile geriledi.
   
Güne beklendiği gibi satış ağırlıklı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi, bir süre 82700 civarında yatay seyir izledi. Avrupa borsalarında artan kayıplar nedeniyle 82500 bölgesine gevşeyen BIST 100, ABD verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin etkisiyle en düşük 81931 puanı gördü. Endeks günü 82359,44 puan ile (%1,09)908,60 puan ekside tamamladı.
   
İşlem hacmi 4.063.730.799 TL olarak gerçekleşti. 
   
Japonya’da Tankan Endeksi’nin son 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası Tokyo borsasında yaşanan gerilemenin ardından Avrupa borsalarında dün gözlenen aşağı hareketin bugün de devam edeceği beklentisi ile birlikte ABD vadeli endeksleri ve Asya borsalarındaki kayıplar Borsa İstanbul’un satış ağırlıklı açılışındaetkili oldu.
   
Suudi Arabistan’ın üretimin dondurulması için İran’ın katılımı şartını ortaya atmasının enerji sektörüne getirdiği satışlarla Avrupa borsalarındaki satışların artması Borsa İstanbul’da dakayıpları bir miktar artırdı.
   
ABD’de istihdam verilerine odaklanan piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in verilere bağlı hareket edilmeyeceğine yönelik açıklamalarına rağmen enflasyona etkisinedeniyle piyasalarda faiz artırımı endişeleri ile bir miktarsatış baskısına neden oldu.