BOJ faizleri değiştirmedi

    0
    15

    Japonya Merkez Bankası (BOJ), yendeki son düşüşün ve Başkan Donald Trump yönetiminin politikalarının etkilerini görmek için beklemeyi tercih etti ve teşvik programını ve enflasyon tahminlerini değiştirmedi.

    Başkan Haruhiko Kuroda ve kurulu, tahvil ve diğer menkul kıymet alımlarına aynı hızda devam etme ve getiri eğrisini kontrol eden iki politika faizini değiştirmeme kararı aldı.

    Japonya, BOJ’un yüzde 2 olan enflasyon hedfeinin olduça uzağıında, ancak yenin dolar karşısında son dönemdeki düşüşü, zayıf para biriminin enflasyonist baskıları artıracak olmasından dolayı, merkez bankasının daha fazlasını yapması yönğndeki baskıları azalttı.Getiri eğrisi kontrolününgetirildiği Eylül ayından bu yana, ilave teşvik beklentileri neredeyse hiç kalmadı. Şimdi artan sayıda ekonomist, BOJ’un bu yılın bir döneminde para politikasını sıkılaştırmaya başlayabileceğini düşünüyor.

    BOJ, politika denge faizi değiştirmeyerek eksi yüzde 0.1’de bırakırken, 10 yıl vadeli tahvil faiz hedefini yüzde 0 civarında tuttu.