Bodrum’daki makilik alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor

0
20

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, dün öğle saatlerinde makilik ve otluk alanda çıkan yangın devam ediyor.
Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Akyarlar Mahallesi Karaincir, ardından da Kemer mevkisine kadar ulaşan alevler, makilik ve otluk alanda etkisini sürdürüyor.

Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerin müdahale edemediği yangına orman işçileri, 20’den fazla arazöz ve 30 itfaiye aracı ile müdahale ediyor.

Geniş alana yayılan yangını söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak ve bahçe hortumlarıyla destek veriyor.

Yaklaşık 150 hektarda etkili olan yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekipler yoğun mücadele veriyor. Çalışmalara Bodrum AKUT gönüllüleri ile Muğla 911 Arama ve Kurtarma ve AFAD ekipleri de destek veriyor.

Alevlerin bazı evlere yaklaşması nedeniyle ekipler bölgede çevre güvenliği alarak, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özen gösteriyor.

Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangında, Akyarlar Mahallesi’ndeki 10’a yakın ev de yanmaktan son anda kurtarıldı.

Ekipler, yangının Bağla mevkisindeki bir otele sıçramaması içinde mücadele etti. Kerestelerin alev alması sonucu yolun karşısındaki ağaçlık alana, buradan da otele sıçrama tehlikesi bulunan alevler son anda kontrol altına alındı.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen ve bölgede bekletilen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan itfaiye personeli hastaneye kaldırıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, bölgede ekiplerin yangını söndürmek ve kontrol altında tutmak için yoğun bir mücadele verdiğini söyledi.

Çalışmaları sürekli takip ettiğini belirten Çiçek, “Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarımız çalışmalarını durdurdu, fakat kara ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını sürdürecek. Günün ilk ışıklarıyla tekrar hava araçlarıyla etkin bir müdahalede bulunulacak” dedi.

Yangının şu an için yerleşim yerlerini etkilemediğini ve ekiplerin bunun için büyük çaba gösterdiğini belirten Vali Çiçek, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının da olmadığını dile getirdi.

Akut Bodrum lideri Saadettin Uslu ise yangın söndürme çalışmalarına uzun süredir devam ettiklerini söyledi.
Yangının çok geniş bir alana yayıldığını ifade eden Uslu, “Gönüllülerimizle söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yangın çok büyük bir alanda etkili oluyor. Ekipler de gerekli müdahaleleri yapıyor. Burada herkes canla başla çalışıyor” diye konuştu.