Bodrum’da iki Swissotel

0
138

İnşaat ve turizm alanında yaklaşık 35 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı Bodrum, dünya ölçeğinde marka otellerin bölgesi adeta. Mandarin, Swissotel, Kempinsky, Four Seasons ve Bulgari gibi markaların bu durumda payı büyük. Bodrum’a yatırım yapan gruplardan biri de Çağdaş Holding. Bodrum’da iki Swissotel yatırımı gerçekleştiren holding, Turgutreis’teki ilk Swissotel’i 75 milyon euro yatırımla hizmete açtı. Merkezdeki ikinci Swissotel ise 2018’de açılacak. Bunun için 100 milyon euro harcanacak. Yeni açılan otelde 66 misafir odası ve suit ile 72 rezidans bulunuyor.

Holdingin kurucusu Yüksel Çağlar, inşaattan turizme birçok alana uzanan holdingin faaliyet alanlarını son dört senede büyüttü. İki oğlunu da işlerin başına getirdi. Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar (25), ailenin en küçüğü. Koç Üniversitesi mezunu. Ağabeyi Çağdaş Çağlar ile işleri yönetiyor. Dağlarca Çağlar, özellikle otel ve perakende alanlarıyla ilgili. Swissotel’in Bodrum’da yatırım yapması konusunda ağabeyi Çağdaş Çağlar’ın görüşmeler sonrasında bunu başardığını ve sonuçlardan herkesin memnun olduğunu anlatıyor.

Çağlar, Swissôtel Resort Bodrum Beach için “Dünya çapındaki Swissotel Hotels & Resorts portföyünün” en yenisi diyor ve ekliyor: “İki yıl önce Yokuşbaşı Swissotel Residences Bodrum Hill projesine başladık. Söz konusu oteli 2018 yazında açmayı, konutları da 2017 yazında teslim etmeyi planlıyoruz. Özellikle Arap, Rus, Azeri yatırımcılar büyük evleri tercih ediyor. Konutlar bu nedenle 135 ile bin 62 metrekare arasında planlandı. Böylece Bodrum’a iki adet Svvissotel kazandırmış olacağız.” Projelerinde lokasyonun öncelik taşıdığını hatırlatan Çağlar, bir başka projeden daha bahsediyor: “Şalvarağa projemiz Turgutreis Kumbahçe mevkiinde. 4 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen özel havuzlu müstakil villalardan oluşuyor. Bodrum Kalesi, Kos Adası ve Karaada manzarasına hakim.”

BODRUM’U FUTBOL KULÜPLERİNİN GÖZDESİ YAPACAK
Çağdaş Holding, 13 grup şirketi ile 400’ü sabit, sezonda ise bini aşkın donanımlı personelle hizmet veriyor. 2015’te 150 milyon TL ciro gerçekleştiren grup 2016 sonu hedefi 250 milyon TL. Bu ciroyu ise, 120 milyon euro tutarında satılmaya hazır konutların en az yüzde 30’unu satarak elde etmek planlanıyor. Dağlarca Çağlar, Bodrum’a katkı sağlayacağını düşündükleri pek çok projeleri olduğunu söylüyor ve şu bilgileri paylaşıyor: “Başaran Ulusoy’un da katkılarıyla kongre merkezi yapmayı planlıyoruz. 5 bin kişi kapasiteli merkez olacak. Bodrum’un kış turizmine katkı sağlayacak. Ayrıca Bodrum’da profesyonel futbol sahaları olan oteller yapılması konusunda düşüncelerimiz var. Bunun futbol kulüplerini Bodrum’a çekeceğini ve kış turizmine pozitif katkı sağlayacağını öngörüyoruz.”

Projeler konusunda yelpazeyi geniş tutan holding, İstanbul’da da butik konut projesi planlıyor. Kentsel dönüşümle ilgili projelere sıcak bakılıyor. Yurtdışı atağında ise İsviçre, İspanya ve Dubai ile ilgileniyor.
Grup kurumsal sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyor. Bodrum’a 100 bin ağaç dikme projesini başlattı. Torba’dan başlayarak projenin startını verdi. Şimdiye kadar 3 bin ağaç dikildi. Genç yönetici buradaki projelerindeki yaklaşımlarını şöyle özetliyor: “Bodrum’a yaptığımız yatırımlarda doğrudan kâr amacı gütmüyoruz. En başından beri hep ‘Önce Bodrum’ diyoruz. Bodrum’a katkı sağlayacağını düşündüğümüz, sırada bekleyen pek çok projemiz var.”