Bitcoin’de sert dalgalanma beklentisi

0
57

Goldman Sachs, yılbaşından bu yana yüzde 156 oranında değeri artan sanal para Bitcoin’le ilgili tahminini açıkladı.

Buna göre, şu sıralar yaklaşık 2 bin 600 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, önce bir düşüş yaşacak ve değeri bin 857 dolara kadar gerileyecek. Goldman Sachs  analistleri, dijital para biriminin 3 bin 212 dolar ile 3 bin 915 dolar arası bir değere dönebileceğini söylüyor. Böyle bir durum için yüzde 110 kazanç öngörülürken, bu yükseliş için biraz sabırlı olunması gerektiği vurgulanıyor.

Habertürk’ün haberine göre, bir diğer yüksek tahmin de Standpoint Research’ten geldi. Miami merkezli araştırma şirketi, Bitcoin’in bir yıl içinde 5 bin doları göreceğini düşünüyor. Şirketin analistlerinden Ronnie Moas, birkaç ay içerisinde kısa süreli bir sıçrayış da yaşanabileceğini söyledi. Bitcoin’i şişirilmiş bir balon olarak görmeyen Moas’a göre gelecek bir yılda Bitcoin’e talep artacak.

NBA takımlarından Dallas Mavericks’in sahibi ABD’li yatırımcı Mark Cuban’a göre, haziran ortasında 3 bin dolar seviyesine dayanan Bitcoin ile ilgili temkinli olunmalı. 

 

ÇİN VE RUSYA İZİN VERDİ, BITCOIN PATLADI
Herhangi bir merkez bankasına bağlı olmayan ve matematiksel algoritmalar sonucu ortaya çıkartılabilen Bitcoin’inden dünya üzerinde 21 milyon adet var. Arzı sınırlı olması, talebi de güçlendiriyor.

Son dönemde ise şifreli dijital para biriminin Çin’de alım satımının serbest bırakılması, değerinde ciddi değişikliklere sebep oldu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, Bitcoin’i yasaklayan tutumunu değiştirince, çok sayıda yatırımcı Bitcoin’e hücum etti.

Rusya’da da, Merkez Bankası’nın “Gerçek para birimi değil, resmi işlemlerde kullanılamaz” gerekçesiyle Bitcoin’i 2014’te yasaklamasından üç yıl, Dışişleri Bakanlığı’nın kripto para birimi kullananları hapis cezasıyla tehdit etmesinden bir yıl sonra sanal para birimiyle barış çubukları yakıldı.