BiTaksi’nin kurucusundan yeni girişim: Getir

0
257

Taksi çağırma uygulaması BiTaksi’nin kurucusu Nazım Salur’un yeni girişimi Getir, hizmete açıldı. “Getir de getirelim” sloganıyla yola çıkan akıllı telefon uygulaması Getir, bebek bezinden cep telefonu şarjına, kadın çorabından çikolataya, kedi-köpek mamasından deodoranta yaklaşık 200 çeşit ürünü 7/24 bulunduğunuz noktaya getiriyor. Getir’de ürünler, kredi kartı ile sipariş verilerek kısa bir zamanda tüketiciye ulaşıyor.
 
Facebook hesabı ile de üye olunabilen uygulama, cep telefonunuza SMS olarak gelen aktivasyon kodunun ve kullanıcının kredi kartı bilgilerinin girilmesinin ardından kullanılmaya başlanabiliyor. Üyeler, Getir’de bulunmasını istediği ürünleri de uygulama üzerinden bulunan “Ürün Öner” kısmından önerebiliyor. Uygulama, bulunduğunuz konuma göre seçtiğiniz ürünün size ne kadar bir süre içerisinde ulaştırılabileceği bilgisini de veriyor.
 
KURYE HARİTADAN TAKİP EDİLEBİLİYOR
Sesli ürün arama özelliği de sunan uygulamada siparişler Getir’in kendi kuryeleriyle geliyor ve haritadan canlı olarak takip edilebiliyor. İlk olarak İstanbul Avrupa yakasında Haliç’ten Sarıyer’e kadar olan bölgede hizmet vermeye başlayan Getir kısa bir sürede İstanbul’un genelinde olmayı hedefliyor.

Getir ile müşteri alışkanlıklarını tamamen değiştirmek istediklerini belirten Nazım Salur, “Örneğin gece evinizde ampül mü patladı, bebeğinizin bezi ya da köpeğinizin maması mı bitti, tıraş olurken jiletsiz mi kaldınız Getir ile çok kısa bir sürede ayağınıza gelecek” dedi. Ödeme için MasterPass altyapısını kullanan Getir’in ortakları arasında Gittigidiyor’un kurucularından Serkan Borançılıda yer alıyor.