Bimeks Alman EP Center’ı alabilir

0
128

Sektörünün önemli isimlerinden Bimeks, Almanya’daki bir teknoloji perakendecisini almak için görüşmelere başladığını duyurdu. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, BİMEKS’in Almanya’da faaliyet gösteren bir teknoloji perakende şirketinin satın alınmasına yönelik fırsatları değerlendirmek üzere inHERA Capital (inHERAKurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş.) ve Angermann M&A International AG ile bir gizlilik anlaşması imzaladığı belirtildi. BİMEKS, geçtiğimiz yıllarda İngiliz perakende devi Dixons Retail bünyesindeki Electro World’ü ve Avrupa’nın üçüncü büyük elektronik perakende şirketi Darty’nin Türkiye’deki faaliyetlerini de satın almıştı. 

BİMEKS KİMLERLE GÖRÜŞÜYOR?
Sabah Gazetesi’nden Metin Can’ın haberine göre, Perakende sektörü temsilcileri, kulislerde Bimeks’in Alman EP Center’ı satın alabileceğine yönelik söylentiler olduğunu söyledi.

Teknoloji perakendeciliği, yükselen kurdan dolayı kâr marjlarının düşük ve rekabetin yüksek olduğu bilinen bir sektör. Tedarikçilere karşı daha etkin olmanın yolu ise perakendecilerin pazardaki konumunu güçlendirmelerinden geçiyor. BİMEKS, 56 ilde 139 mağazasıyla faaliyet gösteriyor.