Bimeks 5 yeni mağaza açıyor

0
75

Teknoloji perakende şirketi Bimeks, omnichannel ( çoklu kanal) iş modeline uygun olarak, mağaza ağını genişletmeye devam ediyor.
   
2016 yılı başında yapılan yatırım planı dahilinde, önümüzdeki 2 ayda Keşan-Edirne, Zonguldak,  Biga-Çanakkale, Ostim-Ankara mağazaları açılacak. Ayrıca, geçtiğimiz yıl açılan Lefkoşa mağazasından sonra, Kıbrıs’taki ikinci Bimeks mağazası da Girne’de açılacak. 
   
Bimeks Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, yeni mağaza lokasyonlarına karar verirken, mağaza ve web entegrasyonunun önceliklerini dikkate aldıklarını belirterek ” büyüme hedeflerimizi, metrekare başı ciro ve verimlilik doğrultusunda belirliyoruz” dedi.
   
Perakende’de sürdürülebilir büyüme ve karlılığın,  mağaza ve online ayrışmasıyla değil, her iki kanalın birbirini desteklediği iş modelleriyle sağlanabileceğine dikkat çeken Akgiray “Bimeks perakendedeki bu radikal dönüşümü 5 yıl önce öngörüp stratejisini buna göre oluşturdu. Mağaza rafına koyduğumuz her ürünün eş zamanlı olarak online kanaldan da satın alınabiliyor olması, mağaza verimliliğimize  olumlu yansıdığı gibi, müşteri nezdindeki farkındalığımızı arttırdı.” dedi.

Yeni web ve mobil kanalı geliyor
Bimeks’in, yeni tasarımı ve alışverişi çok kolaylaştıran yazılımıyla güçlendirilmiş yeni web ve mobil satış kanalını,  yakında tüketiciyle buluşturacaklarını söyleyen Bimeks Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray “Tüketici Elektroniği,  40 milyar TL hacme sahip çok büyük bir pazar.. Tüketicilere erişilebilirlik, konfor ve alışveriş kolaylığı sağlayan firmaların bu pazardan hızla pay aldıklarını yakın dönemde göreceğiz” dedi.
   
Bimeks halen 59 şehirde 138 mağaza ile faaliyet gösteriyor. 2015 yılını 1.573 milyon TL ciro ile kapatan şirket, 2016 yılında satışlarını % 21 artırarak 1,900 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.
   
Şirket 2015’te satışlarının % 12’sini online satış kanalından gerçekleştirerek sektör ortalamasının üzerinde bir performans gösterdi.