Bimeks, 2015’te faaliyet karını yüzde 29 artırdı

0
77

Teknoloji Perakende Şirketi Bimeks, bağımsız denetimden geçmiş 2015 yılı finansal tablolarını açıkladı.
   
2015 yılında cirosunu % 25 artışla 1.573 milyon TL’ye yükselten Bimeks’in brüt kar marjı % 17,4, UFRS’ye göre hesaplanan FAVÖK oranı ise % 5,5 oldu.

Faaliyet Giderlerinde devam eden iyileşme
Bimeks’in, uygulamaya soktuğu yazılım temelli otomasyonlar sayesinde faaliyet giderlerinde sağladığı iyileşmeler 2015 yılında da devam etti. Faaliyet giderlerinin satışlara oranı, bir önceki yıla göre 2 puan azalarak % 12’ye geriledi.

Web-Mağaza Entegrasyonu ve Omnichannel
2012 yılından itibaren mağazaları ile web satışlarını entegre eden ve geliştirdiği yazılım altyapısı ile gerçek omnichannel (çoklu kanal) modelinin sektördeki ilk ve tek uygulayıcısı olan Bimeks, bunun sonucu olarak online satışlarını da bir yılda % 93 oranında artırdı. Toplam cirodaki payı % 12’ye ulaşan online satışlar,  son 2 yılda 4 kat arttı. 

Güçlü işbirlikleri ve yenilikçi projeler
Bimeks 2015 yılında, kredi notuna göre taksitlendirme yapan ödeme sistemi “bi imza”yı hayata geçirdi. Bu proje kapsamında Unico sigorta ile işbirliği anlaşması yapıldı.
   
THY ile Miles&Smiles program ortağı olan Bimeks, dijital alışveriş platformu Hopi’de yer alan tek teknoloji perakende şirketi oldu.   

Olumsuz piyasa etkilerinden proaktif tedbirlerle korunduk
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, 2015 yılında ekonominin iç ve dış birçok olumsuz faktörden etkilendiğini belirterek “Bimeks olarak hızlı ve doğru aksiyonlarla, bu olumsuz dönemde olumlu yönde ayrıştık” dedi.
   
Tüketici güveninin azaldığı, kur oynaklığının bilançoları etkilediği bir konjonktürde, sektör ortalamasının üzerinde bir ciro artışının yanısıra, istikrarlı bir karlılık yakaladıklarını belirten Akgiray, “2012’den beri ara vermeden yürüttüğümüz süreç iyileştirme projelerimiz ve yıllardır yatırım yapmaya devam ettiğimiz yazılım geliştirme /entegrasyon projelerimizin doğru stratejiler olduğunu, bu olumsuz piyasa koşullarında teyit ettik” dedi.
   
Murat Akgiray, web sitesinin yeniden tasarımında ise son aşamaya geldiklerini ve hedeflerinin müşterilerine rafine bir online alışveriş deneyimi yaşatmak olduğunu belirtti. “Perakende sektörünün henüz adapte olmaya çalıştığı mağaza-web entegrasyonunu biz yıllar önce hayata geçirdik. Bugün her Bimeks mağazası aynı zamanda bir web mağazası… Mağazalarımızdaki her ürün, gerçek zamanlı olarak web sitemizde de satışta.. Online-offline entegrasyonumuzu tamamlamış olmanın rahatlığıyla ve yazılım geliştirme gücümüzün sağladığı imkanlarla, fiyat ve ürün odaklı birçok yeni optimizasyon modelini de bu yıl içinde hayata geçireceğiz” diyen Akgiray, 2016’da verimlilik ve katma değerli projelere odaklandıklarını belirtti.