Bill Clinton: Blockchain çarpıcı değişimlere yol açabilir

    0
    49

    Eski ABD Başkanı Bill Clinton, San Francisco’da düzenlenen Ripple’ın Swell konferansında konuşmacı olarak sahne aldı. Clinton, konuşmasında Blockchain gibi yeni teknolojilerin çok fazla regüle edilmesini önleme ihtiyacının altını çizdi.
    Clinton, sahneye Ripple‘ın yönetim kurullarında yer alan ve Clinton’un Beyaz Saray’daki danışmanlarından biri olan Gene Sperling ile birlikte katıldı. 1993 ile 2000 yılları arasında ABD’yi yöneten Clinton, şimdiye kadar Ripple’ın etkinliğindeki en üst düzey konuşmacı oldu. Geçtiğimiz yıl Ripple’ın etkinliğinde bu kontenjandan FED’in eski başkanı Ben Bernanke sahne almıştı.
    Sperling ile yaptığı soru-cevap oturumu sırasında Clinton, yönetiminin 90’lı yılların ortalarında karşılaştığı siber güvenlik sorunları gibi çok çeşitli konulara değindi. Ayrıca silah yasaları, dış politika ve yeni yayınlanan kitabı da dahil olmak üzere finansal teknoloji konferansının dışında yer alan meseleleri de ele aldı.
    Blockchain’e gelindiğinde Clinton, “Blockchain, yapay zeka ve robotik gibi yeni teknolojiler geliştirdiğinizde … daha fazla erişim eşitsizliği hissedilecek.” dedi.
    Ayrıca yeni teknolojilerin suistimal edilebileceğini, kripto paraların teröristlerin veya diğer suçlular tarafından para aklama maksadıyla kullanılabileceği endişelerini dile getirdi.
    Eski Başkan, Küresel Konumlama Sistemi (GPS) gibi teknolojilerle ilgili benzer kaygılara atıfta bulunarak olumsuzlukları belirlemek için akıllı bir çaba gerektiğini ve eski bir düzenleyici rejimi, yeni bir teknolojiye uygulayamayacağımızı belirtti.
    Clinton, sözlerinin devamında “Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyi bırakmalısınız.” ifadelerini kullandı.
    Clinton, son olarak “Blockchain, uluslar sınırların, gelir gruplarının ötesinde uygulanabilir olduğu için potansiyeli var. Permütasyonlar ve olasılıklar son derecede harika.” dedi.
    Bu arada Ripple’ın Clinton’a bu konuşmayı yapması için 500,000 dolara kadar ödeme yapmış olabileceği söyleniyor.