Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi uzatıldı

0
64

Başbakan Binali Yıldırım, inşaat sektöründeki KDV indiriminin Eylül ayına kadar devam ettiğini hatırlatarak, ‘Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimini de Eylül sonuna kadar uzatıyoruz.” dedi.

Beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde ÖTV 30 Nisan’a kadar sıfırlanmış, mobilyadaki KDV ise yüzde 8’e düşürülmüştü.

Bu kapsamda beyaz eşyada yüzde sıfır oranında özel tüketim vergisi (ÖTV) uygulaması sürecek. Sıfır ÖTV listesi klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerini kapsıyor. 

Ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranı da yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak sürecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da mart ayı sonunda konuyla ilgili yaptığı açıklamasında sürenin uzatılabileceğiyle ilgili sinyaller vermişti. Ağbal, “Gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada nisanın sonunda bu düzenleme süresi dolacak ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz. Şimdi müthiş olumlu bir atmosfer var. En son gelen rakamlar, beyaz eşyada geçen seneden bu seneye, şubat-şubat dönemine göre satışlar yüzde 30’nun üzerinde artmış. Ben aynı oranın mobilya sektöründe de olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu, piyasada bir hareketlenme getirdi, alışverişe bir canlılık getirdi. Bunu da dikkate alacağız. Yeter ki esnafımızın yüzü gülsün. Alışveriş olsun, bereket olsun. Ekonomide çarklar dönsün.” ifadelerini kullanmıştı.