Beşiktaş Samuel Eto ile anlaştı mı? Samuel Eto’nun forma numarası kaç olacak?

0
318

Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylar sebebiyle Beşiktaş’la anlaşmaya sıcak bakmayan Mario Gomez’e alternatif olarak Beşiktaş başkanı Fikret Orman, uzun süredir dünya yıldızı Antalyaspor’un golcüsü Samuel Eto ile ilgileniyordu. 

Samuel Eto’da Beşiktaş’a sıcak bakıyor

İddialara göre Antalyaspor kampından aniden ayrılan Eto, Beşiktaş’la son görüşmeleri yapıyor. Hatta bu transferin açıklanması an meselesi.

Eto Beşiktaş’ta kaç numaralı formayı giyecek?

Antalyaspor’da 9 numaralı formayı terleten Eto’nun Beşiktaş’ta kaç numaralı formayı giyeceği henüz netleşmedi.

Samuel Eto Kimdir?

Samuel Eto’o Fils (d. 10 Mart 1981; Douala, Kamerun) santrafor mevkisinde oynayan Kamerunlu millî futbolcu. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da forma giymektedir ve takımın kaptanıdır.

Samuel Eto’nun Kariyeri

Real Madrid

Samuel Eto’o 1997 yılında Real Madrid’e transfer oldu ama sadece Real Madrid B takımında antrenmanlara çıktı. Real Madrid B takımı ise AB statüsünde olmadığı için Eto’o’yu, ikinci lige yolladı sonuç olarak 1997-98 sezonu için Leganés takımında forma giydi.

Mallorca

Eto’o Real Madrid formasıyla Sonraki iki sezon birinci lig ekiplerinden Mallorca’ya kiralandı. Mallorca’da ki ikinci sezonunda 11 gol atarak ligde dikkatleri üzerine çekti.

Sezon sonunda Eto’o Real Madrid’ten ayrılarak, Mallorca kulüp tarihinin o zamana kadar en pahalı bedeli 4,4 milyon £ karşılığında bu kulübe transfer oldu. Samuel Eto’o bir röportajında;

“Mallorca’da bulunmayı seviyorum. Her zaman iyi oldum. Taraftar beni takdir ediyor ve henüz 2007 yılına kadar sözleşmem var.”

2003 senesinde Eto’o’lu Mallorca Copa del Rey’i kazandı. Finalde Recreativo de Huelva takımını 3-0 yendi. 2 gol atan Eto’o kupanın kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Eto’o 2004 yazında FC Barcelona’ya 24 milyon € transfer bedeliyle transfer olana kadar, Mallorca kulübüyle ligde 54 gol atarak kulüp tarihine geçti.

FC Barcelona

Eto’o Barcelona formasıyla Barcelona’da harika sezonlar geçirdi. 2006 ve 2009 senelerinde Barcelona ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Her iki şampiyonlar ligi finalinde de gol atma başarısı gösterdi. 2005-2006 sezonunda 26 gol atarak La Liga da gol kralı oldu. 2008-2009 sezonunda 30 gol atmasına rağmen 32 gol atan Diego Forlan’ın arkasından 2. sırada kaldı. Barcelona da hep sorun çıkaran oyuncu olarak gösterilen Kamerunlu yıldız 2009-2010 sezonu başında Barcelona’nın ve Inter’in golcüsü Zlatan İbrahimoviç’i 40 milyon euro ve Samuel Eto’o karşılığında transfer etmesi sonucu Takas yoluyla Inter’e transfer oldu.

Eto’o, Barcelona formasıyla Real Zaragoza deplasmanında yaptığı bir karşılaşmada ırkçı saldırılara maruz kaldı ve sahayı terk etti. Olay dünya kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı ve Zaragoza kulübü 9 bin euro para cezasına çarptırıldı. Beşiktaş’ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı, İspanya’da maruz kaldığı ırkçı saldırılar nedeniyle Samuel Eto’o destek verdi.