Beşiktaş Adriano Correia ile sözleşme imzaladı

0
61

BEŞİKTAŞ, Barcelona’dan renklerine bağladığı Adriano Correia ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı. 
   
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın katılımı ile Vodafone Arena’da düzenlenen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyelerinden Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican, Candaş Tolga Işık ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu katıldı.
   
Düzenlenen imza töreninde konuşan Fikret Orman, ”Yeni transferimiz Adriano’nun imza töreni için buradayız. Çok istediğimiz bir oyuncuydu. Önceden beri ilgilendiğimiz biriydi. Beşiktaş’a böyle bir oyuncu kazandırdığımız için mutluyum. Bizim kulübümüzün ilkelerine uygun bir oyuncu olduğu için mutluyum. Beşiktaş’a böyle bir oyuncu kazandırdığımız için mutluyum. Bizim kulübümüzün ilkelerine uygun bir oyuncu olduğunu biliyorum. As Başkanımız Umut Güner bu transfer için çok uğraştı, kendisini tebrik ediyorum. Yeni transferimizin hayırlı olmasını diliyorum. Barcelona, Adriano’nun transferinde vermiş olduğu emekten dolayı oyuncunun isteği doğrultusunda yardımcı olmuştur. Önemli bir kulübe hizmet verdiği için transferde etkili olmuştur’ dedi.
   
Yaptıkları işlerin takdire ve tenkite bağlı olduğunu söyleyen Fikret Orman, ‘Adriano ile alakalı olarak o da şampiyon bir takımda geldi. Şampiyondan şampiyona geldiği için zorluk çekeceğini düşünmüyorum. Biz göreve geldiğimizden bu yana üzerine basa basa söylüyorum. Beşiktaş’ın Türkiye’nin en büyük kulübü olduğu ve dünya kulübü olmasıdır. Statlar bir araçtır. Burada bir Avrupa kupası kaldırmak istiyoruz. Benden önceki başkanlar döneminde de önemli oyuncular geldi. Bizim açımızdan kulübümüzün bütçesi içerisinde ülkemize ve takıma adapte olacak isimler sahada başarıyı gösterecek. Bizim Adriano’dan da beklentimiz kariyerini ve tecrübesini göstermesidir’ diye konuştu.

ADRİANO CORREIA: ”BEŞİKTAŞ’IN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUM”
İmza töreninde konuşan Adriano Correia ise ”Başkanıma çok teşekkür ediyorum, pazarlıkta çok emeği geçti. Hocama, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim beni çok iyi karşıladılar. 5 sene Sevilla’da 6 sene Barcelona’da oynadım. Doğru anda doğru yerde olduğumun farkındayım. Tecrübelerimi takıma aktarmak istiyorum. Takım oyuncusuyum. Takım adına bir şeyler yapmak istiyorum. Dün taraftarımız önünde ilk maçımı oynadım. Beşiktaş’ın bir parçası olmak istiyorum’ dedi.

‘HER GÜN KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM. ADAPTASYON SORUNU YOK’
Siyah-beyazlı kulüp hakkında bir kuşkusu olmadığı ve projeler hakkında bilgi sahibi olduğunu dile getiren Adriano, ‘Önemli işler yapılıyor. Geçen sezon şampiyon oldular. Takım zamanla üzerine koyacaktır. Eşimle beraber şehre geldik ve söylenenlerin aksine çok farklı bir ortamla karşılaştık. Şehirden çok etkilendik. Her gün kendimi daha iyi hissediyorum. Adaptasyon sorunu yok. Sahada dil problemi oluyor ama o da tercümanlarla ortadan kalkıyor. Sevilla’da Barcelona’da oynadık. Kazanmaya alışkın takımlardan geldim. Beşiktaş’ta öyle bir takım. Ben de bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Adaptasyonumu üst seviyeye çekip burada mutlu bir hayat yaşamak istiyorum’ diye konuştu. 

‘TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE’
Türkiye’de Sevilla forması giydiği zaman UEFA maçı oynadığını ve burada arkadaşları olduğunu ifade edern Adriano, ‘Ülke hakkında iyi referanslar verdiler. Kendimde gördüm. Adapte olmamak için bir bahane yok. Türkiye güvenli bir ülke. Turistler güvenlik sıkıntısı olmadan geziyorlar. Avrupa’ya adapte oldum. Buraya da en kolay şekilde adapte olacağım. İnsan bir kere şampiyon olmanın tadını alınca her sezon şampiyon olmak istiyor. Benim de midemde hala kelebekler uçuşuyor. Kupalar kazanmaya devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri böyleyim. Puan kazanmaya devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.