Batı Akdeniz’den Çin’e ihracat artırılacak

0
55

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ile Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

BAİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Akdeniz’den ihracatçıların, Çin pazarında daha etkili olabilmek ve birikimlerinden yararlanabilmek için TÜÇİAD ile iş birliği protokolüne varıldı. BAİB’de gerçekleşen törende, protokolü Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve TÜÇİAD Genel Başkan Kemal Koçak imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Satıcı, TÜÇİAD’ın Türkiye ile Çin arasında başta ticari olmak üzere ilişkilerin gelişmesi için uzun yıllardır çalışma yaptığını belirtti. Satıcı, “Çin ile ticaretimize baktığımızda bizim aleyhimize bir tablo var. Tablo aleyhimize olsa da ihracatımızı artıracak potansiyel var. Bölgemizden Çin’e en fazla mermer ihraç ediyoruz. Çin’e kiraz ihracatının başlaması için de çalışmalar sürdürüyoruz. TÜÇİAD’ın Çin ile güçlü bağları ve önemli bir altyapısı var. Bağlantı ve destek konusunda yardım alacağız.” ifadelerini kullandı.

– “Çin’e ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz”
TÜÇİAD Genel Başkanı Koçak da Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin gelişmesi için her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İki ülke arasında orantısız bir ticaret olduğuna dikkati çeken Koçak, “Bu orantısız ticareti dengelemek, ihracatımızı artırmak için çalışıyoruz. Çin’e ürün ihraç etmenin önünü açmaya katkı sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede imzaladığımız protokolün bölgemizden Çin’e gerçekleşen ihracatı artırmasını hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.