Başvuran tüm KOBİ’lere kredi

0
26

Başbakan Binali Yıldırım başvuran 460,000 KOBİ’nin hepsine kredi vereceklerini, bu vasıtayla KOBİ’lere toplam 11 milyar lira nakit kaynak sağlayacaklarını söyledi.

Hükümet geçtiğimiz yıl Kasım ayında KOBİ’leri güçlendirmek için Kredi Garanti Fonu’nu kullanarak ilave 17 milyar liralık bir fon getirildiğini duyurmuştu.

Yıldırım AKP’nin TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, “KOBİ kredisi için başvuran 460,000 girişimcinin hepsine kredi verme kararı aldık. Kredi verme işlemi bugün başlıyor.. KOBİ’lere böylelikle 11 milyar liralık kaynak sağlıyoruz. Ödemeler işletmelerin cirosuna göre 20,000-50,000 lira arasında olacak” dedi.
Yıldırım 4 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, “Esnafa 3 yıllık kredi imkanında 15,000 sınırı vardı. Müracat 250,000’e dayandı. Şartları elveren herkesi bundan yararlandıracağız” demişti.

CAZİBE MERKEZLERİ
Cazibe Merkezleri projesine başvurular konusunda da Yıldırım, “23 ili kapsayan kalkınma planına bugüne kadar 25 milyar TL’lik yatırım müraacatı geldi. Müraacatlar doldu. Bundan sonra cazibe merkezi yatırım başvurularına kısa sürede yatırım yerleri tahsis edilecek. 150,000 kişiye iş sağlanacak” diye konuştu.

Hükümet görece büyük bölümü ülkenin doğusında yer alan az gelişmiş 23 ilde yapılacak yatırımların desteklenmesi için bir disi teşvik içeren Cazibe Merkezleri Programı’nı başlatmış ve bu kapsamda yatırım başvurularını almaya başlamıştı.

Zirai üreticilere toplam 12.8 milyar lira ödeme yapılacağını da duyuran Yıldırım, “Mazot ve gübre desteğini Mart ayı içerisinde ödeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Yıldırım, “Limanlarda alınan çeşitli ücretler 60 liranın üzerine çıkamayacak. Yıllık bu tip kalemlerden alınan 75 milyon lira artık ihracatçının cebinde kalacak” dedi.