Başbakan Yıldırım: Taşeron işçilerine kadro işi tamam, eli kulağında

0
105

Başbakan Binali Yıldırım, Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, “O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.” dedi.

“Parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım”
Başbakan Yıldırım, CHP Sözcüsü Tezcan’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik sözlerine ilişkin, Onu dinleyince; adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Ama şu kadarını söyleyeyim: Eğer ‘şeddeli diktatör’ arıyorlarlarsa, geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar.” diye konuştu.

“Dünyada büyüyen 2 ülkeden sonra Türkiye geliyor”
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, “Dünyada bizden daha fazla büyüyen 2 ülke var. Biri Çin, biri Hindistan; üçüncü Türkiye geliyor. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla büyümemiz 6’nın üzerinde, belki de 7’ye yakın bir orana ulaşacak. Bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye gelişmiş 20 ülke içinde en fazla büyüyen birinci ülke olacak.” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ise Anıtkabir’e gittiklerini, sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki tebrikatlara katıldıklarını ifade eden Yıldırım, “Bundan tam 94 yıl önce, destansı bir mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ecdadımızın emanetini, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hep birlikte gözümüz gibi korumaya devam ediyoruz. Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize, Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz.” dedi.

“Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez”
İstiklal harbini zafere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri rahmetle anan, gazileri şükranla yad eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı şüphesiz demokrasi ve hukuk devletidir. Bizim birinci önceliğimiz Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak, daha da geliştirmek, milletimizin hukukunu korumaktır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyorum. Cumhuriyetin yüzüncü yılına sadece 6 yıl kaldı. Son yıllarda ülkemize, demokrasimize, millet iradesine yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Allah’a şükür tamamını püskürttük, bertaraf ettik. Bütün bu mücadeleyi verirken istikametimizi asla kaybetmedik, hedeflerimizden hiç şaşmadık. Şükürler olsun ki 15 yıldır milletin desteğiyle, duasıyla dimdik ayaktayız. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik, dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık. Cumhuriyetimizin 94. yılına daha da güçlenerek, Türkiye’yi daha da büyüterek ulaştık.”

“KOBİ’lere yüzde 70’i ödemesiz yüzde 30’u geri ödemeli destek”
Esnaf ve sanatkara geçen hafta 10 milyar liralık yeni kredi imkanından bahsettiğini anımsatan Yıldırım, bunun üzerine şimdi KOBİ’lere yeni bir kredi imkanı getirdiklerini ifade etti. 

Teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatarımlara yönelen KOBİ’lere yüzde 70’i ödemesiz yüzde 30’u geri ödemeli olmak üzere destek sağlanacağını dile getiren Yıldırım, “Amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ’leri yöneltmek. Yani pahada ağır yükte hafif, akıl terinin içinde olduğu alınteriyle ürünleri üretmek ve daha çok kazanmak. Daha çok kazanınca ülke de daha çok kazanacak. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyon TL. Özel bir ürün olursa bu iki katına kadar da çıkabilecek. Buna Teknolojik Yatırım Destek Programı diyoruz. Başvurular geçen hafta itibariyle başladı.” bilgisini verdi.

“Yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek”
Geçen ay KOBİ’lerin teknoloji üretim altyapısını geliştirmek için KOSGEB ve KOBİ Geliştirme Programını da başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, toplamda şu ana kadar 8 bin 355 başvuru aldıklarını, değerlendirmelerin sürdüğünü, kısa sürede sonuçlandırarak 500 milyon lira desteğin KOBİ’lere verilmiş olacağını kaydetti.
Yeni destek sistemi olarak stratejik ürün desteği planladıklarını da söyleyen Yıldırım, “Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa, patentiyle, mülki fikri haklarıyla tamamen milli bir ürün varsa, bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

 “Otomatik plaka okuma sistemi yarından itibaren başlıyor”
Gümrük kapılarının dış ticaretin, ülkeye giren, ülkeden çıkan malların ve ziyaretçilerin karşılaştıkları adeta “vitrin” niteliğinde olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

“Özellikle kara gümrük kapılarımız, gelen giden bütün araçlar, yarın itibariyle artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemiyle çalışacak. 17 sınır kapımızda kurulan bu sistem faaliyete geçecek. Kapıköy, Sarp ve Türközü sınır kapılarında da çalışmalar biter bitmez sistem faal hale gelmiş olacak. Bu sistemi tamamen yerli kaynaklarla yaptık. Yabancı dilde yazılı plakalar için de anında çeviri sistemi var.

“Habur geçişindeki kontroller Irak Hükümeti tarafından yapılacak”
Başbakan Yıldırım,”Sınır Kapısı, bu sabah itibariyle Irak Merkezi Hükümeti’ne teslim edildi. Bundan böyle Habur geçişindeki bütün kontroller Irak Hükümeti tarafından yapılacak. Türk tarafında Habur’da bizim görevlilerimiz, öbür tarafta Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda Bağdat’tan gelen görevliler olacak.” şeklinde konuştu.