Bankalarda faiz indirimi furyası

0
35

31 Ekim’de kredi faizlerinde indirime giden İş Bankası ve Akbank’ın ardından Yapı Kredi, VakıfBank, TEB ve QNB Finansbank da kredi faizlerinde indirime gitti.

Yapı Kredi’den yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, ev almak isteyen müşterileri için konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0,90’a, 61-120 ay vadeler için ise yüzde 0,92’ye kadar indirdi.

VakıfBank ihtiyaç kredisi faizini yüzde 1.15’e çekti
VakıfBank, ihtiyaç kredisi faiz oranını yüzde 1.26’dan 1.15’e, taşıt kredisini yüzde 1.15’ten 1.10’a indirdi. Kredili Mevduat Hesabı faiz oranını yüzde 2.02’den yüzde 1.99’a, kredi kartında ise yüzde 2.02 olan faiz oranını yüzde 1.98’e çeken VakıfBank, KOBİ’lere sunduğu KOBİDost Kredisi faiz oranını da yüzde 0.98’e indirdi.

Bireysel kredi faiz oranlarında da indirime giden VakıfBank, 1.000 TL – 10.000 TL arası İhtiyaç Kredilerinde faiz oranını yüzde 1.26’dan yüzde 1.17’ye  10.000 TL – 50.000 TL arasında ise yüzde 1.26’dan yüzde 1.15’e indirdi. Taşıt Kredilerinde ise yüzde 1.15 olan faiz oranı yüzde 1.10’a indirildi.
 
KOBİ’lere 100 bin TL’ye kadar yüzde 0.98 faiz oranı

“Halden anlayan banka” VakıfBank, bugünden itibaren uygulamaya aldığı faiz indirimleriyle, müşterilerine uygun çözümler bulmaya devam ediyor. KOBİ’lere sunduğu avantajlı kredi kampanyalarına bir yenisini ekleyen VakıfBank, KOBİ’lerin her türlü ihtiyacını karşılamak için “KOBİDost Kredi” kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında uygun faiz oranlarıyla nakit desteği sağlayan VakıfBank’ın “KOBİDost Kredisi” kampanyasından yararlanan işletmeler, kredisini aylık eşit taksitli olarak ödeyebiliyor. Mevcut ve yeni VakıfBank KOBİ müşterileri için geçerli kampanya kapsamında yüzde 0.98 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanıyla 100.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuluyor. 
  
Yüzde 0.80’den başlayan konut kredisi
Geçtiğimiz aylarda konut kredisi faiz oranlarını aşağıya çeken VakıfBank, 3-12 ay arası vadelerde yüzde 0.80, 13-36 ay arası vadelerde yüzde 0.88, 37-60 ay arası vadelerde yüzde 0.90 ve 61-120 ay arası vadelerde ise yüzde 0.95 faiz oranı uygulamaya devam ediyor.
   
Diğer taraftan, Kredili Mevduat Hesabı akdi faiz oranını yüzde 2.02’den yüzde 1.99’a çeken VakıfBank, kredi kartı faiz oranını da yüzde 2.02’den yüzde 1.98’e indirdi.

TEB konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi fazlerinde indirim yaptı
Ağustos ayında konut kredisi faizini ilk indiren banka olan TEB, konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarına bir indirim daha getirdi. TEB, yeni faiz indirimleri ile daha önce konut kredisinde tüm vadelerde yüzde 0,97 olan faiz oranını 60 ay vadede yüzde 90’a çekti. TEB, taşıt kredisi faiz oranını yüzde 1,12’den yüzde 1,10’a  yüzde 1,40 olan ihtiyaç kredisi faizini ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranına indirdi.
   
Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ağustos ayında öncüsü olduğu faiz indirimlerine bir yenisini daha ekledi. Konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yeni bir indirime giden TEB, Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olmaya devam ediyor.
   
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi yeni faiz indirimleri ile ilgili şunları söyledi:

“Makroekonomik anlamda, yapısal reformlar ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ekonomimizin büyümesi birincil önceliğimiz. Ağustos ayında başlattığımız kampanyanın sektörün hareketlenmesi ve ekonominin canlanmasına önemli katkılar yaptığını görüyoruz. Bu çerçevede TEB olarak Ağustos ayında, 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediğimiz konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çektik. Bu kapsamda tüm müşterilerimize vadelere göre yüzde 0,90’dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunuyoruz. Bununla birlikte, tüm müşterilerimize koşullarına uygun, farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada banka olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek ve aynı zamanda da ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak” dedi.

TEB, İhtiyaç ve taşıt kredisi faizlerini de indirdi
Mendi, kasko sigortasını bankadan yaptıranlar için taşıt kredisi ve kış döneminde artan masraflara özel yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası da başlattıklarını belirterek, “Araç sahibi olmak isteyen müşterilerimiz için taşıt kredisinde yüzde 1,10  ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranı sunuyoruz” dedi.

QNB Finansbank konut kredisi faizlerini yüzde 0,90’a düşürdü
QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı uygulanmaya başlandı
   
QNB Finansbank konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde indirime gitti. Bankadan, konut kredisi aylık yüzde 0,90’dan, ihtiyaç kredisi ise yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranlarıyla temin edilebilecek.
   
QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda faiz oranında indirime gittiklerini ifade etti. Kurtoğlu, “Faiz oranlarında yaptığımız indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmayı hedefledik. İhtiyaç kredisi oranlarındaki indirim ise yine vatandaşlarımızın nakit ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamalarını sağlayacak” dedi.