Ayvazovski’nin ünlü eseri satışa çıkıyor

0
125

St.Petersburg Ermitaj Müzesi’nden ve ünlü İvan Ayvazovski eksperi Gianni Caffiero tarafından verilmiş sertifikası bulunan Ay Işığında İstanbul adlı eser 450-900 bin TL aralığında bir fiyatla satışa sunulacak.

Klasik sanat eserlerinden oluşan 49. Beyaz Müzayede Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi Klasik Resim Sanatı’nın önemli temsilcilerinin görkemli tablolarından derlenmiş değerli bir koleksiyonla sanatseverlerin karşısında olacak.

Satışa sunulan eserler arasında Halil Paşa’nın “Haliç’te Yelkenliler”, Hoca Ali Rıza’nın “Sapanca”, Nazmi Ziya’nın “Kandilli Sırtlarından”, “Hamidiye Sebili” ve “Büyükada’da Ağaçlar”; İbrahim Çallı’nın “Ada’da Bahçede Sohbet”; Hikmet Onat’ın “Büyükdere” ve “Boğaz Sırtlarından”; Şevket Dağ’ın “Cami İçi”; Sami Yetik’in “Kadifekale” ve Mahmut Cuda’nın “Kavun ve Mavi Kase’de Meyveler” isimli birbirinden değerli seçkin yapıtları yer alacak.

49. Beyaz Müzayede’nin oryantalist eserlerden oluşan bölümü “İstanbul Resimleri” ile bilinenen meşhur oryantalist sanatçıların en tipik ve ihtişamlı yapıtlarını içeriyor. Bu bölümde satışa sunulan eserler arasında Saray Ressamı Fausto Zonaro’nun “İstanbul Sokağı”, “Otoportre” ve “Galata’da İskelede Yelkenliler”; Gemain Fabius Brest’in “İstanbul’da Bir Sokak”, Leonardo De Mango’nun “Haydarpaşa’da Çay Bahçesi”, François Leon Prieur Bardin’in “Yeni Camii ve Çarşı”, “Kireçburnu” ve “Cihangir’den Sarayburnu”; Ludwig Deutsch’un “İtaat”, Alexei Alexeievich Harlamoff’un “Beyaz Örtülü Kız Portresi” ve Fabio Fabbi’nin “Avluda Dans Eden Cariyeler” isimli görkemli yapıtlarının koleksiyonerlerin yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor.

Dünya müzelerinde ve prestijli koleksiyonlarda eserleri yer alan Alman natürmort ressamı Emilie Preyer’in eşine az rastlanacak boyutta bir başyapıtı 6 Mayıs’ta Beyaz Müzayede’de görücüye çıkan müzelik eserler arasında bulunuyor.