Avrupa’ya göz kırpıyor

0
638

İLK OLARAK 16 SENE ÖNCE İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki şubesinde restorancılık sektörü macerasına atılan Midpoint, bugün sektörde sürdürülebilirlik ve yerelliğe önem vererek 33 şubesi ile faaliyetlerine devam ediyor. “Herkesin buluşma noktası” sloganıyla hizmet veren Midpoint ile ilgili All Points  Grubu Kurucu Ortaklarından Ayhan  Çarıkçılar ve Recep Eryüzgeç, biri Mersin ve üçü İstanbul’da olmak üzere 2018 yılında dört
yeni Midpoint açtıklarının bilgisini veriyor. All Points Grubu, yılı yeni yatırımlar ve yenileme çalışmalarıyla birlikte 20 milyon TL’lik bir yatırım ve 400 milyon TL’lik bir ciro ile kapatmayı planlıyor. Tüm markaların toplam şube sayısının 44 olduğunu söyleyen Eryüzgeç, All Points Grubu’nun beş markası arasında Midpoint markasının payının yüzde 80 olduğunu açıklıyor.
All Points Grubu 2 bin 500 kişilik bir ekipten oluşuyor. Çarıkçılar, “Yaptığımız işte ana konu gelen misafiri memnun etmek, bu çok önemli. Bizzat kendiniz yoksanız, çalışanlarınızla birlikte bunu yapmanız lazım. Bunun için de önce çalışanlarınızı memnun etmeniz gerekiyor” diyor. All Points Grubu’nun Midpoint dışında bünyesinde, yedi şubesi ile Ankara ve İstanbul’da hizmet veren markası Welldone, klasik meyhane kültürünü de sahiplenen modern meyhane markası BiDaha, bira gastronomisi üzerine odaklanan markası Poco Loco ve adını döneminin en sevilen Akbaba dergisinden alan markası Akbabalı  Meyhane bulunuyor.
Mevcut markalardan Midpoint markası ile Avrupa’ya açılma konusunun uzun süredir gündemlerinde olduğuna değinen Çarıkçılar, henüz tarihinin  net  olmaması ile birlikte radarlarında öncelikli olarak Almanya ve İngiltere’nin yer aldığından bahsediyor. Giriş yapılan ülkeye göre menüde değişiklikler  yapılabileceğinden söz ediliyor. Önümüzdeki dönemde de yeni şube yatırımlarına devam edeceklerinin bilgisini veren Çarıkçılar, “2019 yılında İstanbul  Fenerbahçe’de  BiDaha’yı açacağız. Yazın ise BiDaha’yı Bodrum ve Çeşme’de açmayı düşünüyoruz” diyor.
Döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili “Önümüzdeki dönemde umut ederiz
ki fiyatlar çok daha yüksek seviyelere çıkmaz” diyen Çarıkçılar, durumun ciroya negatif anlamda henüz bir yansımasının olmadığını ve ihtiyaç olmadığı takdirde bu durumu menü fiyatlarına yansıtmayacaklarını belirtiyor.
All Points Grup, sürdürülebilirlik, yerellik ve yeniliklere önem veriyor. Yenilikler konusunda Grup, Midpoint’in yeni menüsünde glütensiz yiyeceklere yer veren bir bölüm oluşturdu. All Points Grubu yerellik konusunda ise hem Welldone hem de Midpoint markalarının menülerinde yerel malzeme kullanımıyla ön plana çıkıyor. Grup, menülerinde yer verdiği Siyez buğdayı ve Taşköprü sarımsağının aynı zamanda üretimini de destekliyor. Sürdürülebilirlik çalışmaları adına Antalya’dan yılda 40 ton aldıkları avokadonun çekirdeklerini bölgeye tekrar gönderip ekilmesini sağlıyor. All Points Grubu, yüksek lezzet standardizasyonu için soslar, reçeller, kahveler, makarnalar ve içeceklerde kullanılan taze meyve püreleri gibi ürünleri kendi içerisinde üretiyor.
All Point Grubu, 2018 yılını üç yeni mekan daha açıp, şube sayısını 44’den 47’ye çıkararak kapatmayı hedefleniyor. Önümüzdeki beş yıllık süreçte  ise  All Point Grubu’nun Ar-Ge ekibi Türkiye’yi dolaşıp yerel noktalardan bizzat çalışmalar yaparak, Türkiye’nin 40 tane lezzetini “40 şehir 40 lezzet” olarak menüye ekleme konusunda projeler yürütüyor. Çarıkçılar ve Eryüzgeç, projenin faaliyete geçmesiyle “40 tane lezzeti 40 tane dükkanımızda  görmüş  olacaksınız” diyor. Gelecek planlarından bir diğeri ise uygun bir konumun bulunması halinde sokak lezzetlerinin olduğu bir konsept oluşturmak