Avrupa’da kısa vadeli tahvil faizleri rekor düşük seviyede

0
30

2 yıllık Almanya tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin merkez bankasının enflasyonun hedef seviyeye doğru hızlıca geri dönmesi için gerekli her şeyi yapacağını belirtmesiyle birlikte, yükselerek tahvil faizini tüm zamanların düşüğüne taşıdı.

10 yıllık Almanya tahvilleri, faizin düşüşün ikinci haftasına hazırlanmasıyla yatay seyretti. Almanya’da ÜFE’nin Ekim ayında düştüğünü işaret eden rapordan yaklaşık bir saat sonra, AMB Başkanı Draghi tarafından Frankfurt’ta “enflasyonun en kısa zamanda düşürülmesi için yapılması gereken her şeyi yapacağız. Fiyat istikrarı ilkesi bunu gerektiriyor” şeklinde açıklama yaptı. 2 yıllık Avusturya tahvil faizi rekor düşük seviyeye ulaştı.

2 yıllık Almanya tahvil faizi, rekor düşük seviye olan -0.389 seviyesini gördükten sonra, Londra saatiyle 09:29’da  az değişiklik göstererek -0.387 seviyesine geldi. Yüzde 0 getirili, Aralık 2017 vadeli tahvilin fiyatı 100.8 yazılı değer düzeyince gerçekleşti. 10 yıllık tahvil faizi hafta içinde 8 baz puan düşerek,  yüzde 0.48 seviyesine geriledi.
2 yıllık Avusturya tahvil faizi, yüzde -0.32 ile rekor düşük seviyeye ulaştı. Negatif faiz, yatırımcıların vade tarihinde yatırdıkları miktardan daha az geri alacakları anlamına geliyor.