ATM’lerde yeni dönem

0
283

Bilgi işlem teknolojilerinde dünyada endüstriye yön veren kuruluşlardan biri olan NCR Bilişim Sistemleri Türkiye’de self servis terminal çağını başlatıyor. NCR’nin yeni nesil ATM çözümü finans kuruluşlarının bankacılık deneyimini yeniden tanımlayarak tüketicilerin ATM ile etkileşime girme biçimini tamamen değiştiriyor.

Türkiye’de yakın zamanda kullanıma girecek olan yeni nesil NCR ATM’leri mobil uyumlu tablet özelliğiyle kullanıcılara kişiselleştirme imkanının yanı sıra video  özelliğiyle ATM başındayken finans kurumundan canlı destek alma olanağı sunuyor.

NCR Bilişim Sistemleri’nin yeni ATM’lerinin tanıtımı amacıyla NCR Bilişim Sistemleri Avrupa ve Rusya Başkanı Diego Navarette’nin katılımı ve NCR Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir’in ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan NCR Bilişim Sistemleri Avrupa ve Rusya Başkanı Diego Navarrete finans kuruluşlarının tüketicilerin beklediği dijital dönüşüme ayak uydurmalarının önemine dikkat çekti ve NCR’nin dijital ürün ve çözümlerinin finans şirketlerine rekabette öne geçme imkanı sunduklarını söyledi.

NCR’nin yeni nesil ATM’leriyle otomatikleştirilmiş şube teknolojisini dijital çağa uygun hale getirdiklerini vurgulayan Navarrete, banka şubelerinin yeni ekonomi içerisindeki çehresini değiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Navarrete konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “NCR olarak yürüttüğümüz bir araştırmaya göre şube ziyaret edilerek yapılan işlemlerin yüzde 80’i ATM üzerinden canlı hizmet verecek bir uzmanla da gerçekleştirilebiliyor. NCR halihazırda tek bir ATM platformu üzerinden tamamen entegre bir video bankacılığı sunabilen tek şirkettir. Bu çözüm sayesinde finans kuruluşları kişisel hizmet kapsamını genişletebilecekler ve kendi seçimlerine bağlı olarak yakından veya uzaktan, erken veya geç hizmet sunabilecekler.”

Tanıtım toplantısında konuşan NCR Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir ise NCR’nin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ATM’lerde dijitalleşmeye öncülük ettiğini söyledi. Hasdemir konuşmasında NCR’nin 1902 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.