Ata Holding’in yeni CEO’su Faruk Işık oldu

0
228

Ata Holding’in yönetimi Faruk Işık’a emanet edildi. Kariyerinde 11 yıl boyunca holdingin farklı şirketlerinde üst yönetimde görev alan Işık, 9 yıl aranın ardından CEO olarak geri döndü.

Faruk Işık 9 yıllık bir aradan sonra geri döndü. Işık, 1995 – 2006 yılları arasında da 11 yıl Ata Holding ve Ata Finans Grubu’nun CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekillikleri görevinde bulunmuştu . 2006 yılında Türkiye‘de Merrill Lynch Yatırım Bankası’nın kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra 2010 yılına kadar COO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Faruk Işık, 2010-2014 yılları arasında Fokus Yatırım Holding ve Fokus Portföy Yönetim Şirketlerinin Kurucu ve Yönetici Ortağı olarak görev yaptı.

2014 yılı başında Galatasaray‘a Mali, Ticari, Hukuki ve İdari konulardan sorumlu Genel Koordinatör olarak atanan Işık, Ünal Aysal Başkanlığı’ndaki yönetimde bir çok başarıya imza attı. Daha sonra Ünal Aysal‘ın sahibi olduğu Unit Şirketler Grubu’nda Genel Koordinatör görevinde bulunan Işık, International Finance Corporation ( IFC )‘ nın Unit Grubu ile gerçekleştirdiği ortaklığında önemli bir rol üstlendi. Faruk Işık, iş yaşamına ise 1987 yılında Arthur Andersen denetim şirketinde başlamış ve 7 yıla yakın yurt içi ve yurt dışında denetim müdürlüğü ve danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Işık, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olup, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kurs ve seminerlere katılmış veya kendisi eğitmen olarak görev aldı.

Günümüzde çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Ata Şirketler Grubu’nun kökleri 1969 yılına kadar uzanıyor. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içinde yer alan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın yapımı gibi çok önemli bir görevi üstlenen Ata Grubu şirketleri günümüzde, Finans, Teknoloji, Gıda, Lojistik, Gayrimenkul Geliştirme, Yapı Malzemeleri Üretimi, Moda, Turizm ve Dış Ticaret gibi çok değişik alanlarda faaliyet gösteriyor. Ata Grubu, 4 kıta/ 7 ülkede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 20’den fazla şirketin sahibi ya da çoğunluğa sahip hissedarıdır. Bu kapsamda Ata Grubu 20.000’den fazla personele istihdam sağlıyor ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir iş hacmi üretiyor.