Artam Antik A.Ş.’den 301. müzayede

0
138

Türkiye’nin en değerli çağdaş sanatçılarının yer aldığı müzayedede Fahrel Nissa Zeid, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Peker ve Ferruh Başağa gibi usta sanatçıların tabloları yer alıyor.
Cihat Burak’ın “Bayram Töreni” adlı çalışması görkemli ebat ve kalabalık tören kompozisyonu 475.000 TL.  Müzayedede öne çıkan bir diğer usta sanatçı Erol Akyavaş’ın “Miraç” isimli,  görkemli tablosu sanatçının mimari ve tarihsel izlerini tasavvuf etkisinde tuvale yansıttığı eser 400,000 TL açılış fiyatı ile müzayedeye çıkıyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Sokak” “Halay” ve “Horon” konulu eserleri ile “Adalardan bir yar gelir” çalışması satışa sunulacak eserler arasında. Çağdaş Türk resminin önemli ismi Neşe Erdok’un ünlü eseri “Yağmur Başlarken” ilk kez müzayedede satışa sunulacak.
Müzayedeyi yönetecek Artam Antik A.Ş. Yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam eserlerle ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Çağdaş Türk Sanatının zaman tüneli niteliğinde bir seçki hazırladık. Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Hale Asaf’ın “Portre” çalışmasından güncel sanatın genç isimlerine kadar geniş bir sanatçı listesinin sunulduğu 301. Müzayede seçkisi müzelerde görülebilecek eserlerden oluşuyor. Modern ve Güncel Türk sanatının birbirini tamamlayıcı etkisini ortaya koyan muhteşem bir koleksiyon ortaya çıktı. Usta sanatçı Cihat Burak’ın ‘Bayram Töreni’ adlı eseri sanatçının ilk Fransa gezisi öncesinde, “yad ellerde ölür de dönemezsem geride iyi bir resmim kalsın, namım unutulmasın” düşüncesiyle özenle yaptığı başyapıt bir eser. Erol Akyavaş’ın “Miraç” adlı çalışması ilk kez günışığına çıkıyor. Burhan Doğançay’ın farklı dönemlerinden eserleri, Fahrel Nissa Zeid’e ait soyut çalışmalar, Neşe Erdok’un farklı dönemlerinden dört tablosu, yakından görülmesi gereken eserler arasında yer alıyor. Tüm sanatseverleri bu özel koleksiyonu bir arada görmeye davet ediyoruz.”
Türk resminin Paris’deki en önemli temsilcilerinden Nejad Melih Devrim ve Mübin Orhan imzalı soyut çalışmaları ve Ömer Uluç’un dört görkemli tablosu ve Adnan Çoker, Mehmet Güleryüz, Abdurrahman Öztoprak, Komet imzalı aykırı eserler de bu müzayedede satışa sunuluyor.
Abidin Elderoğlu, Zeki Faik İzer, Ali Çelebi, Cevat Dereli, Avni Arbaş, Abidin Dino gibi değerli sanatçıların eserleri koleksiyoncuların beğenisine sunuluyor. Füreya Koral ve Alev Ebuzziya imzalı seramik çalışmalar ile güncel sanatçılardan Kemal Önsoy, İnci Eviner, Mustafa Ata, Haluk Akakçe, Ekrem Yalçındağ, Burcu Perçin, Nejat Satı, Kemal Seyhan gibi önemli sanatçıların çalışmaları müzayedede satışa sunulan eserler arasında.
Müzayedede yer alan eserler  12 – 17 Kasım tarihleri arasında Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede 17 Kasım Cumartesi saat 15:00 ‘de Antik Palace’da www.artam.com sitesinden online kataloglar ve (0212) 236 24 60 telefon numarasından müzayede ile ilgili bilgi alınabilir.