Arçelik, Karbon Saydamlık Projesi’nde bir kez daha A List’e girdi

0
35

Ekonomik, sosyal ve çevresel etki alanıyla ilgili çalışmalarını, somut örnekler ve hedeflerle ortaya koyan Arçelik A.Ş, ulusal ve uluslararası başarılarıyla bu alandaki öncülüğünü pekiştiriyor. Arçelik A.Ş. dünyada CDP’de (Karbon Saydamlık Projesi) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı “The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016”e girmeye ikinci kez hak kazandı. Arçelik A.Ş, sektöründe bu yıl da listeye girmeyi başaran tek Türk şirketi oldu.

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusunda çevre dostu ürünleri ve üretim faaliyetleri ile Arçelik A.Ş., karbon emisyonu salımını en aza indirmek için yaptığı çalışmalarla, dünyada CDP’de (Karbon Saydamlık Projesi) en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı “The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016”ya ikinci kez girmeye hak kazandı. Arçelik A.Ş., Türkiye’de bu başarıya imza atan kendi sektöründe tek şirket olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın en büyük iklim değişikliği girişimi olan CDP’ye 2012 yılından bu yana katılan Arçelik A.Ş., CDP’de her yıl üst üste ödüller aldı. 2014 yılında olduğu gibi bu yıl da iklim değişikliğinde en iyi performansa sahip şirketlerin yer aldığı “The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2016”e girmeyi başardı.

Arçelik A.Ş.’nin bu listeye girmesine  belirlediği iklim değişikliği uzun vadeli hedefleri arasında yer alan sıfır (0) emisyon hedefi, yeşil enerji kullanımına geçiş, karbon fiyatlandırma faaliyetleri ve ürün lojistiği emisyonlarının dış kuruluşlarca denetlenmesi ve belgelendirilmesi çalışmaları önemli katkı sağladı.

Arçelik A.Ş. ortaklıklarla geleceğe sahip çıkıyor
Arçelik A.Ş. iklim değişikliği konusundaki farkındalığı çok önceden benimsemiş bir şirket olarak, iklim değişikliğinin neden olduğu riskler ve yarattığı yeni fırsatlar konusunda çalışıp bu çalışmaları stratejik planlarının bir parçası haline getirdi.

Türkiye İklim Platformu üyesi olan Arçelik A.Ş, konuya dikkat çekmeyi amaçlayan “2°C Bildirisi”ni 2011’de imzaladı. Dünya İklim Değişikliği Konferansları’na 2011 yılından bu yana üst düzey katılım sağlayarak özel sektör adına panellerde yer alarak Türkiye’yi temsil etti. Dünya Bankası ve IFC’nin Washington’da düzenlediği “İklim Hareketi ve Yeşil Rekabetçilik” etkinliğinde iklim değişikliği alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tüm dünya ile paylaştı. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için çalışan Arçelik A.Ş., daha iyi bir gelecek için diyalogun önemine inanarak hareket etmektedir. Bu bilinçle, Taraflar Konferansı (COP21) hedefleri çerçevesinde Dünya Bankası tarafından diyalogları artırmak amacıyla düzenlenen “Dialogue For Climate Action (İklim Hareketi Diyaloğu)” etkinliğine katılarak, ‘İklim Hareketi Diyaloğuna Yönelik Prensipler’e imza atan taraflardan birisi olmuştu.

Sürdürülebilirlik listelerinde yerini koruyor
Arçelik A.Ş. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de 3 yıldır yer alırken, MSCI Global Sürdürülebilirlik Endeks Serilerinde de sektöründeki en yüksek seviye olan AAA notuna sahip.