Arçelik GM Bulgurlu: Yönetimdeki kadın sayısı artmalı

0
44

Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Kadınların yönetim düzeyinde de sayısını artırmak lazım. Hedeflerimden biri liderlik ekibindeki kadın sayısını yüzde 40 artırmak, beyaz yakalı çalışan oranını da yüzde 30’a çıkarmak” dedi. 

6. G(irls)20 Zirvesi’nin ikinci gününde düzenlenen “Değişimin Erkek Şampiyonları” paneline katılan Bulgurlu, cinsiyet eşitçiliği konusu ve kurumsal yapılanmalarında konuyla ilgili yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Konuşmasında iki kız babası olduğunun altını çizen Bulgurlu, “İnsanların artık cinsiyet eşitliği konusunda erkeklerin çaba göstermesi gerektiğini anlaması gerek. Cinsiyet eşitliği nefes almak gibi temel insan haklarından biri” ifadelerini kullandı.
 
Koç Holding ve Arçelik bünyesinde konuya ilişkin yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Bulgurlu, şunları söyledi:

“Koç Holding cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’deki lider kuruluş ve bu konuya çok önem veriyoruz. Arçelik Türkiye’de binlerce bayisi olan bir kuruluş ve işe aldığımız kişiler arasında kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Mesleki eğitim konusuna da çok önem veriyoruz, verdiğimiz bursların yüzde 50’sinden fazlası kadınlara gidiyor. Kadınların yönetim düzeyinde de sayısını artırmak lazım. Hedeflerimden biri liderlik ekibindeki kadın sayısını yüzde 40 artırmak, beyaz yakalı çalışan oranını da yüzde 30’a çıkarmak” 
Bulgurlu, bu konunun küresel bir sorun olduğunun altını çizerek, kadınların yönetici olduğu şirketlerin hem daha değerli hem de daha başarılı olduğunu kaydetti.

Kendilerinin pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Bulgurlu, “Olmak istediğimiz yere çok uzaktayız ama umarım umduğumuz yere geleceğiz” dedi.

“ERKEKLERİN SAHİP OLDUĞU GÜCÜ, KADINLARIN VARLIKLARINI DESTEKLEMEK ADINA KULLANMASI GEREK”
Erkeklerin iş dünyasında sahip olduğu gücü, kadınların varlıklarını her kademede desteklemek adına kullanması gerektiğini vurgulayan Bulgurlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Koç Topluluğu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin tesis edildiği bir Türkiye için kararlı ve çözüm odaklı adımlar atıyor; Türkiye çapında bu alandaki uygulamalara öncülük ediyor, kadınların iş dünyasına katılımını artırmak, kurumsal kültürü dönüştürmek ve en üst düzey standartları oluşturmak amacıyla inovatif ve geniş kapsamlı bir dizi politika geliştiriyor.
 
Arçelik AŞ olarak, topluluk politikalarıyla uyumlu şekilde genç kızların ve kadınların iş dünyasına kazandırılması ve bu alandaki varlıklarının güçlenmesi için uygulamalar geliştiriyoruz. Staj programları için genç kızlarımızı önceliklendiriyor, yeni işe alımlarımızda kadınların oranlarını artırıyoruz.

Üst düzey kadın yönetici sayımızda da anlamlı artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan kadınların iş ve aile hayatlarındaki dengeyi sağlamaları için destekleyici projeler hayata geçiriyor, sürekli eğitimlerle kariyer planlamalarına katkı sağlıyoruz.”

G(irls)20 Zirvesi’nin genç kızların ve kadınları iş dünyasında güçlendirmek için atılacak adımları ele almak üzere önemli bir fırsat sunduğunu belirten Bulgurlu, iş dünyasının bu alanda geliştirebileceği politikalara da değindi.

Kreşler ve yaşlılar için bakım evleri gibi destekleyici mekanizmalar ve kadınların iş-aile dengesini kurabilmeleri için çalışma hayatına ara verebilecekleri programlar geliştirmenin önemine vurgu yapan Bulgurlu, “Genç kızların ve eğitim sisteminin dışında kalmış kadınların öğrenimlerini desteklemek, cinsiyet eşitliği konusunda eğitmenlerimizi de eğitmemiz, yetiştirmemiz gerekiyor. Bununla birlikte iş dünyasının kadınların yönetici seviyesindeki temsilini artırmak amacıyla taahhüt ve hedefler belirlemesi de kritik önem taşıyor” diye konuştu.