Arçelik- LG ortaklığı uzatıldı

0
172

 

Arçelik, LG ile olan ortaklık sözleşmesini 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzattığını açıkladı. Yeni ortaklık döneminde, Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Arçelik-LG) mevcut durumda üretilen ev tipi klimalara ilave olarak ticari klima da üretecek.

 

Ortaklığın uzatılması anlaşmasını değerlendiren Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu, Arçelik’in stratejilerini hayata geçirirken, büyüme ve gelişim odağı doğrultusunda hareket etti vurguladı. Ebiçlioğlu, Arçelik olarak teknoloji ve pazar kaynaklarının paylaşılması ile know-how transferi, yeni teknolojiler yaratabilme imkanı, efektif kapasite kullanımı, esneklik ve optimum seviyede risk yönetimi, ilave ürün-pazar-dağıtım kanalı çeşitliliği gibi ek katma değer ve sinerji yaratma potansiyeli barındıran stratejik işbirlikleri geliştirmeyi önemsediklerini söyledi. 

Ebiçlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Arçelik-LG, Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre klima fabrikası ve 1.5 milyon adet ev tipi klima üretim kapasitesine sahip. Yakın Doğu ve Avrupa’nın en büyük klima üretim tesisini bünyesinde bulunduran bu yapıda işbirliğimiz 17 yıldır devam ediyor. Stratejik ortaklıklarımızın en iyi örneklerinden birini oluşturan bu işbirliğinin devamından memnuniyet duyuyoruz”. 

Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da açıklamasında şöyle dedi:
“Arçelik-LG’nin yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin, bu işbirliğini devam ettirecek, hatta daha da kuvvetlendirecek yeni bir ortaklık sözleşmesi imzaladık. Yapılacak yatırım ile yeni dönemde Arçelik-LG, mevcut durumda üretilen ev tipi klimalara (RAC) ilave olarak büyümesi öngörülen ticari klima (CAC) da üretecek pazarına uygun ürünler de üretecek. Böylece, şirket Türkiye pazarında artan talebi karşılamanın yanı sıra, yurt dışında belli bölgelerdeki inşaat projelerine de ürün sağlayacak. Ayrıca, Arçelik A.Ş. Türkiye pazarında tek üniteli hafif ticari klimalar dışındaki LG markalı ticari ürünleri de münhasır olarak satacak”