Araştırma ve pazarlama dünyasında yenilenme zamanı

0
71

İş ve günlük hayat olmak üzere her aşamada ihtiyaç duyulan bilimsel çalışma sonuçlarıyla her sürece damgasını vuran araştırma sektöründeki yeniliklerin, gelişmelerin ve bunların sonuçlarının artarak ilişkilendiği bir dünyada yaşıyoruz.  Yenilikleri kimi zaman teknoloji çerçevesinde yaşarken bazen de genel toplumsal yeniliklere uyum sağlamak durumunda kalıyoruz.

Araştırma’da Yenilikler konferansında gerçekleştirilen uluslararası bilgi paylaşımları, günümüz şartlarında doğru tepkiler üretmek için iki kat önem kazanıyor.

  • Dijital ayak izlerimiz insanları tanımak ve davranışları tahmin etmek için nasıl kullanılıyor? Cambridge Üniversitesi bu konferansta anlatacak.
  • Bilgi çağını kaçırmamak için Araştırmada Bulut Bilişime geçme zamanı… Bu konferansta açıklanacak tekniklerle yeni bir yaklaşım.
  • Arttırılmış gerçeklik ( VR) uygulamalarıyla nasıl araştırma yapılıyor? dünyadan örneklerle açıklanacak.
  • Doğru soruyu sormayı tasarlamada davranış bilimi teknikleri ile yeni öğretiler…
  • Bazı yenilikler kontrol dışı gerçekleşiyor…

Tüm dünyada ve ülkemizde öne çıkan hayatımızda yenilikler açmayı gerektiren önemli bir konu: Göç… Kontrolümüz dışında gerçekleşen yeniliklere uyum sağlayamayanların zarar görme hatta yok olma tehlikesi var. Göç olgusu da ülkemiz için böyle yeni bir durum. Bu nedenle; göç ve Türkiye’de Suriyeli göçmenlerin toplum yapısına, tüketime ve pazarlamaya olan mevcut ve gelecek etkilerini 24 Mayıs’ta; ekonomist, sosyolog, göçmen, politika uygulayıcı ve araştırmacılardan oluşan panelistlerle tartışacağız.

  • Konferans her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal bir proje ile de hayata katkı sağlayacak. Toplanan bağışlarla UNICEF’in “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Programına destek olunacak.

Konferans Başkanı ve Ipsos CEO’su Sidar Gedik konuyla ilgili şunları iletti: “Yıllardır hem Araştırmada Yenilikler Konferansımızda, hem de yenilik konusunun ele alındığı bir çok başka toplantıda Yenilik konusu, doğal olarak yeni teknikler, buluşlar, teknolojiler temelinde ele alındı. Ancak yenilik her zaman insanın kontrolünde gerçekleşmiyor, bazen de genel koşullar belirleyici oluyor ve işinizi eskisinden farklı yeni bir şekilde yapmak zorunluluğu doğuyor. Bundan hareketle biz de bu seneki konferansımızda konu başlıklarını; yeni teknolojiler temelinde kontrollü bir şekilde süreçlerimize dahil ettiğimiz yenilikler ve kontrolümüz dışında hayatımıza giren ve işimizi farklı bir şekilde ele almak durumunda olduğumuz yenilikler olarak 2 ana başlık altında belirledik. Büyük Verinin Psikolojisinden, Göç olgusuna varan geniş bir yelpazede bu yenilikleri 24 Mayıs’ta konuşacağız”